Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Ciasto ciepnięte/ ciepane
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="qd" data-source="post: 1600031" data-attributes="member: 692"><p>Podpatrzyłam ostatnio myk do zwijania: w odleglości 1 - 1,5 cm naciąć ( ale nie przeciąć!) ciasto wzdluż brzegu od którego zaczyna się zwijanie, po stronie wewntrznej, tej którą zaczynamy zwijać. W ten sposób początek robi się ścisły jak to jest wymagane.</p><p>Ciasto bez nadzienia zwinąć z papierem, odłożyć żeby przestyglo i zachowalo ksztalt, a potem dopiero smarować smietaną, kremem czy czymtam.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="qd, post: 1600031, member: 692"] Podpatrzyłam ostatnio myk do zwijania: w odleglości 1 - 1,5 cm naciąć ( ale nie przeciąć!) ciasto wzdluż brzegu od którego zaczyna się zwijanie, po stronie wewntrznej, tej którą zaczynamy zwijać. W ten sposób początek robi się ścisły jak to jest wymagane. Ciasto bez nadzienia zwinąć z papierem, odłożyć żeby przestyglo i zachowalo ksztalt, a potem dopiero smarować smietaną, kremem czy czymtam. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Ciasto ciepnięte/ ciepane
Top
Bottom