Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Ciasto ciepnięte/ ciepane
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="alik" data-source="post: 160570" data-attributes="member: 576"><p>Zrobiłam zachęcona komentarzami. Upiekłam na dużej blaszce, tej kwadratowej, która jest na wyposażeniu piekarnika. Ciasto wyszło super, pulchniutkie, równiutkie. Parzyłam paluchy ale natychmiast przystąpiłam do smarowania śmietaną i zwijania. Użyłam śmietany 18% a zużyłam trochę więcej niż pół kubka półlitrowego. Nie za bardzo się chciało zwijać - moim zdaniem ciasto za grube jak na roladę, poza tym nie wytrzymałam i po godzinie odkroiłam troszkę i ......śmietana nie wchłonęła się w całości i na razie za bardzo się to nie skleiło /odchodzi jedno od drugiego/, ale czekam jeszcze, może resztę ciasto też przyjmie? Na razie w przekroju mam biały, widoczny wyraźnie pasek, jakby było przełożone masą ale w smaku czuć, że to śmietana. Poczekam do jutro i zobaczę co będzie.</p><p>A na drugi raz będę piekła 3 placki w normalnych blaszkach, wydaje mi się, że tak będzie lepiej. Pozdrawiam.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="alik, post: 160570, member: 576"] Zrobiłam zachęcona komentarzami. Upiekłam na dużej blaszce, tej kwadratowej, która jest na wyposażeniu piekarnika. Ciasto wyszło super, pulchniutkie, równiutkie. Parzyłam paluchy ale natychmiast przystąpiłam do smarowania śmietaną i zwijania. Użyłam śmietany 18% a zużyłam trochę więcej niż pół kubka półlitrowego. Nie za bardzo się chciało zwijać - moim zdaniem ciasto za grube jak na roladę, poza tym nie wytrzymałam i po godzinie odkroiłam troszkę i ......śmietana nie wchłonęła się w całości i na razie za bardzo się to nie skleiło /odchodzi jedno od drugiego/, ale czekam jeszcze, może resztę ciasto też przyjmie? Na razie w przekroju mam biały, widoczny wyraźnie pasek, jakby było przełożone masą ale w smaku czuć, że to śmietana. Poczekam do jutro i zobaczę co będzie. A na drugi raz będę piekła 3 placki w normalnych blaszkach, wydaje mi się, że tak będzie lepiej. Pozdrawiam. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Ciasto ciepnięte/ ciepane
Top
Bottom