Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Ciasto ciepnięte/ ciepane
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="KASIA.B" data-source="post: 243655" data-attributes="member: 1379"><p>Dziś znowu zrobiłam ciepane, bo rodzina się domagała głośno. No i znów takie ciężkawe, jakby lekko zakalcowate. Na Waszych zdjęciach w przekroju wygląda jak biszkopt, tak puszyście, a umnie - troszkę glinowato, ma dośc zbitą strukturę - co jednocześnie nie przeszkadza temu, ze smak i tak jest super. Tylko czemu takie ciężkie?</p><p></p><p>Jak to jest u Was, bo juz jestem głupia...</p><p></p><p>Wszystko robię zgodnie z instrukcją, nawe papier smaruję lekko margaryną i nie ma problemów z odklejeniem po upieczeniu. Smaruję gorący placek śmietaną, nie za dużo - to jest niecałe opakowanie 200 g, nic bokami nie wypływa. Zwija się super, odkroję pierwszy plaster - jeszcze wygląda na puszyste, a potem jakieś takie glinowate.</p><p></p><p>co robie nie tak????</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="KASIA.B, post: 243655, member: 1379"] Dziś znowu zrobiłam ciepane, bo rodzina się domagała głośno. No i znów takie ciężkawe, jakby lekko zakalcowate. Na Waszych zdjęciach w przekroju wygląda jak biszkopt, tak puszyście, a umnie - troszkę glinowato, ma dośc zbitą strukturę - co jednocześnie nie przeszkadza temu, ze smak i tak jest super. Tylko czemu takie ciężkie? Jak to jest u Was, bo juz jestem głupia... Wszystko robię zgodnie z instrukcją, nawe papier smaruję lekko margaryną i nie ma problemów z odklejeniem po upieczeniu. Smaruję gorący placek śmietaną, nie za dużo - to jest niecałe opakowanie 200 g, nic bokami nie wypływa. Zwija się super, odkroję pierwszy plaster - jeszcze wygląda na puszyste, a potem jakieś takie glinowate. co robie nie tak???? [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Ciasto ciepnięte/ ciepane
Top
Bottom