Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Ciasto ciepnięte/ ciepane
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Paulinka" data-source="post: 289933" data-attributes="member: 65"><p>Sylwia, ja pierwszy raz też całkiem skopałam to ciasto. Srodek był surowy, a gdy się dopiekł, brzegi były już nadpalone.</p><p>Za drugim razem odkryłam, że to ciasto tylko wydaje sie być surowe- najpierw długo bedzie blade, potem nagle zrobi sie ciemnomiodowe, to trzeba podpiec jeszcze 5 min i wyciągać!! środek będzie taki wręcz trzęsący ale to dlatego, że nie powstaje tu skórka na cieście jak np. w babce piaskowej. Ale mimo to będzie upieczony! </p><p>Następnym razem spróbuj wyjąć wcześniej. I piecz w odrobine niższej temp, dla pewności.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Paulinka, post: 289933, member: 65"] Sylwia, ja pierwszy raz też całkiem skopałam to ciasto. Srodek był surowy, a gdy się dopiekł, brzegi były już nadpalone. Za drugim razem odkryłam, że to ciasto tylko wydaje sie być surowe- najpierw długo bedzie blade, potem nagle zrobi sie ciemnomiodowe, to trzeba podpiec jeszcze 5 min i wyciągać!! środek będzie taki wręcz trzęsący ale to dlatego, że nie powstaje tu skórka na cieście jak np. w babce piaskowej. Ale mimo to będzie upieczony! Następnym razem spróbuj wyjąć wcześniej. I piecz w odrobine niższej temp, dla pewności. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Ciasto ciepnięte/ ciepane
Top
Bottom