Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Ciasto ciepnięte/ ciepane
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Jotka" data-source="post: 37231" data-attributes="member: 12"><p>Melmire, tę roladę robi się bardzo prosto, bo ciasto samo w sobie jest bardzo plastyczne. Nie dzielisz go na 3 części, tylko całość wykładasz na dużą płaską blachę wyłożoną pergaminem (papierem do pieczenia). Jak już jest gotowe, wyjmujesz z piekarnika, łapiesz za papier i zdejmujesz go z blaszki na stół, czy jakis blat. Teraz smarujesz całość śmietaną i zaczynasz zwijać, odrywając papier od ciasta. On bardzo ładnie odchodzi, a ciasto super się zwija. Kładziesz tą stroną, gdzie zawinięcie - na dół i zostawiasz na parę godzin (najlepiej na noc). kiedy będzie już wystygniete, lukrujesz lub polewasz polewą czekoladową (albo i nie), albo tylko posypujesz cukrem, albo tak zostawiasz. Koniec.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Jotka, post: 37231, member: 12"] Melmire, tę roladę robi się bardzo prosto, bo ciasto samo w sobie jest bardzo plastyczne. Nie dzielisz go na 3 części, tylko całość wykładasz na dużą płaską blachę wyłożoną pergaminem (papierem do pieczenia). Jak już jest gotowe, wyjmujesz z piekarnika, łapiesz za papier i zdejmujesz go z blaszki na stół, czy jakis blat. Teraz smarujesz całość śmietaną i zaczynasz zwijać, odrywając papier od ciasta. On bardzo ładnie odchodzi, a ciasto super się zwija. Kładziesz tą stroną, gdzie zawinięcie - na dół i zostawiasz na parę godzin (najlepiej na noc). kiedy będzie już wystygniete, lukrujesz lub polewasz polewą czekoladową (albo i nie), albo tylko posypujesz cukrem, albo tak zostawiasz. Koniec. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Ciasto ciepnięte/ ciepane
Top
Bottom