Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Ciasto ciepnięte/ ciepane
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="kuchRen" data-source="post: 40235" data-attributes="member: 158"><p>Ciasto Lidqi piekłam dziś po raz pierwszy w zasadzie pod wpływem tak wielkiej dyskusji na ten temat. Muszę też przyznać, że jest <strong>fantastyczne</strong>, robi się szybko bez problemów.Zrobiłam roladę, ale trzeba pilnować żeby nie za długo się piekło.Wyszło przepięknie choć miałam przygodę bo nastawiłam pieczenie na termoobiegu na 15 min 170stopni tymczasem po 10min patrzę a z ciastem nic się nie dzieje jak je włożyłam w takim stanie jest.Sprawdzam a tam temp, 50 stopni.Nie wiem dlaczego przy włączonym termoobiegu nie działa termoregulator temp.Przerzuciłam na pieczenie góra-dół i na szczęście zadziałało, po 10min wyjęłam śliczny brązowy placek, "ciepłam" na to kubeczek śmietany Zott i zwinęłam w roladę.</p><p>Lidqo, dzięki za przepis.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="kuchRen, post: 40235, member: 158"] Ciasto Lidqi piekłam dziś po raz pierwszy w zasadzie pod wpływem tak wielkiej dyskusji na ten temat. Muszę też przyznać, że jest [B]fantastyczne[/B], robi się szybko bez problemów.Zrobiłam roladę, ale trzeba pilnować żeby nie za długo się piekło.Wyszło przepięknie choć miałam przygodę bo nastawiłam pieczenie na termoobiegu na 15 min 170stopni tymczasem po 10min patrzę a z ciastem nic się nie dzieje jak je włożyłam w takim stanie jest.Sprawdzam a tam temp, 50 stopni.Nie wiem dlaczego przy włączonym termoobiegu nie działa termoregulator temp.Przerzuciłam na pieczenie góra-dół i na szczęście zadziałało, po 10min wyjęłam śliczny brązowy placek, "ciepłam" na to kubeczek śmietany Zott i zwinęłam w roladę. Lidqo, dzięki za przepis. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Ciasto ciepnięte/ ciepane
Top
Bottom