- Gru 21, 2010
- 503
- 0
- 0
Ciasto cynamonowe z jabłkami
-300 g margaryny
-300 g cukru
-400 g maki
-3 lyzeczki cynamonu
-2 lyzeczki pelne proszku do pieczenia
-6 jajek
-100 g jogurtu naturalnego
-jablka polowki lub cale
Wykonanie: margaryne utrzec z cukrem, potem dodac pozostale skladniki i miksowac przez kilka munut (ciasto jest bardzo geste). Wylozyc na blaszke i powpychac polowki jablek. W przepisie, ktory znalazlam w gazecie wiele lat temu byly powciskane cale jablka wydrazone w srodku, do srodka jablek wlozyc powidla lub konfiture i wsypqc rodzynki. Ja robie z polowkami jablek, bo bardziej nam ta wersja smakuje. Pieklam 55 minut na 170-160 stopni, do suchego patyczka. Ciasto jest przepyszne i najlepsze jak polezy

-300 g margaryny
-300 g cukru
-400 g maki
-3 lyzeczki cynamonu
-2 lyzeczki pelne proszku do pieczenia
-6 jajek
-100 g jogurtu naturalnego
-jablka polowki lub cale
Wykonanie: margaryne utrzec z cukrem, potem dodac pozostale skladniki i miksowac przez kilka munut (ciasto jest bardzo geste). Wylozyc na blaszke i powpychac polowki jablek. W przepisie, ktory znalazlam w gazecie wiele lat temu byly powciskane cale jablka wydrazone w srodku, do srodka jablek wlozyc powidla lub konfiture i wsypqc rodzynki. Ja robie z polowkami jablek, bo bardziej nam ta wersja smakuje. Pieklam 55 minut na 170-160 stopni, do suchego patyczka. Ciasto jest przepyszne i najlepsze jak polezy




Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: