Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Ciasto cytrynowe z makiem i z tymiankiem
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Joanna" data-source="post: 1661391" data-attributes="member: 1024"><p>Wychowałam się na książkach kucharskich, w których nie podawano nie tylko wielkości foremek, ale też temperatury i czasu pieczenia, więc nauczyłam się to sama oceniać. Do tego mam tyle różnych foremek w różnych rozmiarach, że zawsze jakąś dopasuję, patrząc na ilość składników.</p><p>To ciasto upiekłam w tradycyjnej &quot;dwudziestce piątce&quot; i uważam, że wyszło idealne, równe i kształtne:</p><p></p><p>[ATTACH=full]99230[/ATTACH]</p><p></p><p>Nie miałam już kremówki; dałam zwykłą osiemnastkę. Soku z cytryny wlałam więcej, niż w przepisie - jakieś dwie łyżki. Piekłam 50 minut w 180 stopniach. Mak dałam mielony, więc w przekroju wygląda inaczej niż ciasto Krystyny, ale w smaku jest wyśmienite.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Joanna, post: 1661391, member: 1024"] Wychowałam się na książkach kucharskich, w których nie podawano nie tylko wielkości foremek, ale też temperatury i czasu pieczenia, więc nauczyłam się to sama oceniać. Do tego mam tyle różnych foremek w różnych rozmiarach, że zawsze jakąś dopasuję, patrząc na ilość składników. To ciasto upiekłam w tradycyjnej "dwudziestce piątce" i uważam, że wyszło idealne, równe i kształtne: [ATTACH=full]99230[/ATTACH] Nie miałam już kremówki; dałam zwykłą osiemnastkę. Soku z cytryny wlałam więcej, niż w przepisie - jakieś dwie łyżki. Piekłam 50 minut w 180 stopniach. Mak dałam mielony, więc w przekroju wygląda inaczej niż ciasto Krystyny, ale w smaku jest wyśmienite. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Ciasto cytrynowe z makiem i z tymiankiem
Top
Bottom