Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Ciasto cytrynowe
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="yoanka" data-source="post: 293698" data-attributes="member: 1748"><p>Łatwe ciasto lekko kwaskawe. Oto przepis:</p><p></p><p>250 g masła lub margaryny</p><p>200 g cukru</p><p>1 torebka cukru waniliowego</p><p>szczypta soli</p><p>400 g mąki</p><p>5 jaj</p><p>5 łyżek mąki ziemniaczanej</p><p>1 opakowanie proszku do pieczenia</p><p>skórka otarta z 2 cytryn</p><p></p><p>Lukier: 150 g cukru pudru + 4-6 łyżek soku z cytryny (ja robie lukier "na oko")</p><p></p><p>Masło utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym i szczyptą soli. Dodać łyżkę mąki, a następnie dodawać </p><p>na przemian mąke i roztrzepane jajka. Dodać mąkę ziemniaczaną z proszkiem do pieczenia oraz </p><p>skórkę cytrynową. Na koniec dodaję trochę soku z cytryny.</p><p>Piec ok. 15-20 min w temp. 175 st aż patyczek będzie suchy. Posmarować lukrem.</p><p>Z tej porcji wychodzi duża blaszka.</p><p>Smacznego!</p><p></p><p>Nie umiem wstawić tu zdjęcia więc podaję link do strony ze zdjęciem:</p><p><a href="http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=777&w=42095690" target="_blank">http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=7...=777&w=42095690</a></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="yoanka, post: 293698, member: 1748"] Łatwe ciasto lekko kwaskawe. Oto przepis: 250 g masła lub margaryny 200 g cukru 1 torebka cukru waniliowego szczypta soli 400 g mąki 5 jaj 5 łyżek mąki ziemniaczanej 1 opakowanie proszku do pieczenia skórka otarta z 2 cytryn Lukier: 150 g cukru pudru + 4-6 łyżek soku z cytryny (ja robie lukier "na oko") Masło utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym i szczyptą soli. Dodać łyżkę mąki, a następnie dodawać na przemian mąke i roztrzepane jajka. Dodać mąkę ziemniaczaną z proszkiem do pieczenia oraz skórkę cytrynową. Na koniec dodaję trochę soku z cytryny. Piec ok. 15-20 min w temp. 175 st aż patyczek będzie suchy. Posmarować lukrem. Z tej porcji wychodzi duża blaszka. Smacznego! Nie umiem wstawić tu zdjęcia więc podaję link do strony ze zdjęciem: [URL="http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=777&w=42095690"]http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=7...=777&w=42095690[/URL] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Ciasto cytrynowe
Top
Bottom