Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Ciasto cytrynowe
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="curlygirl" data-source="post: 670649" data-attributes="member: 7187"><p>Bardzo smaczne ciasto cytrynowe, choć jak dla mnie trochę za mało puszyste</p><p>Przepis na &quot;Śniadaniowe ciasto cytrynowe z Waldorf-Astoria&quot; znaleziony na blogu dorotus76: <a href="http://mojewypieki.blox.pl/html/1310721,262146,169.html?2" target="_blank">http://mojewypieki.blox.pl/html/1310721,262146,169.html?2</a></p><p>oryginał zaś znajduje się tu: <a href="http://fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,51872751,51872751.html" target="_blank">http://fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,51872751,51872751.html</a></p><p></p><p>Składniki:</p><p>1 szklanka cukru </p><p>1,5 szklanki mąki</p><p>1,5 łyżeczki proszku do pieczenia</p><p>4 jaja</p><p>pół szklanki gęstej kwaśnej śmietany</p><p>3,5 łyżki świeżo wyciśniętego soku z cytryny</p><p>skórka z 3 cytryn</p><p>6 łyżek rozpuszczonego i przestudzonego masła</p><p></p><p>Wymieszać mąkę, cukier i proszek do pieczenia. Dodać lekko roztrzepane jaja i wymieszać mikserem, aż do uzyskania gładkiej masy. </p><p>Osobno połączyć ostudzone masło, śmietanę i sok i skórkę z cytryny. Wlać do masy z jajkami i wymieszać.</p><p>Piec około 60 minut w temperaturze 175 stopni.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="curlygirl, post: 670649, member: 7187"] Bardzo smaczne ciasto cytrynowe, choć jak dla mnie trochę za mało puszyste Przepis na "Śniadaniowe ciasto cytrynowe z Waldorf-Astoria" znaleziony na blogu dorotus76: [URL="http://mojewypieki.blox.pl/html/1310721,262146,169.html?2"]http://mojewypieki.blox.pl/html/1310721,262146,169.html?2[/URL] oryginał zaś znajduje się tu: [URL="http://fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,51872751,51872751.html"]http://fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,51872751,51872751.html[/URL] Składniki: 1 szklanka cukru 1,5 szklanki mąki 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 4 jaja pół szklanki gęstej kwaśnej śmietany 3,5 łyżki świeżo wyciśniętego soku z cytryny skórka z 3 cytryn 6 łyżek rozpuszczonego i przestudzonego masła Wymieszać mąkę, cukier i proszek do pieczenia. Dodać lekko roztrzepane jaja i wymieszać mikserem, aż do uzyskania gładkiej masy. Osobno połączyć ostudzone masło, śmietanę i sok i skórkę z cytryny. Wlać do masy z jajkami i wymieszać. Piec około 60 minut w temperaturze 175 stopni. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Ciasto cytrynowe
Top
Bottom