Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Ciasto czekoladowe Castella
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="druid" data-source="post: 1666735" data-attributes="member: 3909"><p>Ciasto czekoladowe Castella</p><p>Przepis na You Tube <a href="https://www.youtube.com/watch?v=6O95J_jtGY4" target="_blank">https://www.youtube.com/watch?v=6O95J_jtGY4</a></p><p>Składniki:</p><p>Olej 95gr.</p><p>Maka 90gr</p><p>Skrobia kukurydziana 15gr</p><p>Kakao 25gr.</p><p>Żółtka 8szt.</p><p>Mleko świeże 100gr.</p><p>Czekolada 50% 20gr.</p><p>Chipsy czekoladowe do zapiekania 100gr</p><p>Białko 8szt.</p><p>Cukier 110gr.</p><p>Sól 1gr.</p><p>Sok z cytryny 4gr.</p><p>Mieszamy ze sobą: makę, skrobię i kakao. Olej podgrzewamy do 90 st. C i zalewamy suche składniki, mieszamy. Dodajemy czekoladę, po rozpuszczeniu dodajemy ok. 40gr mleka a potem żółtka, po wymieszaniu porcjami resztę mleka.</p><p>Ubijamy białka z solą, sokiem z cytryny i cukrem na sztywną pianę. Część białka dodajemy do naszej masy a po wymieszaniu przekładamy wszystko do białek i mieszamy. W czasie mieszania dodajemy chipsy czekoladowe. </p><p>Masę przekładamy do formy o wymiarach 22x22x8cm wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w kompieli wodnej w temp. 155-165st.C przez 65min.</p><p>Ja piekłem w dwóch mniejszych formach. </p><p>Robiłem dwa razy. Dość prosto się robi. Jeśli mi się udało to każdemu wyjdzie.</p><p>[ATTACH=full]99593[/ATTACH]</p><p>[ATTACH=full]99594[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="druid, post: 1666735, member: 3909"] Ciasto czekoladowe Castella Przepis na You Tube [URL="https://www.youtube.com/watch?v=6O95J_jtGY4"]https://www.youtube.com/watch?v=6O95J_jtGY4[/URL] Składniki: Olej 95gr. Maka 90gr Skrobia kukurydziana 15gr Kakao 25gr. Żółtka 8szt. Mleko świeże 100gr. Czekolada 50% 20gr. Chipsy czekoladowe do zapiekania 100gr Białko 8szt. Cukier 110gr. Sól 1gr. Sok z cytryny 4gr. Mieszamy ze sobą: makę, skrobię i kakao. Olej podgrzewamy do 90 st. C i zalewamy suche składniki, mieszamy. Dodajemy czekoladę, po rozpuszczeniu dodajemy ok. 40gr mleka a potem żółtka, po wymieszaniu porcjami resztę mleka. Ubijamy białka z solą, sokiem z cytryny i cukrem na sztywną pianę. Część białka dodajemy do naszej masy a po wymieszaniu przekładamy wszystko do białek i mieszamy. W czasie mieszania dodajemy chipsy czekoladowe. Masę przekładamy do formy o wymiarach 22x22x8cm wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w kompieli wodnej w temp. 155-165st.C przez 65min. Ja piekłem w dwóch mniejszych formach. Robiłem dwa razy. Dość prosto się robi. Jeśli mi się udało to każdemu wyjdzie. [ATTACH=full]99593[/ATTACH] [ATTACH=full]99594[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Ciasto czekoladowe Castella
Top
Bottom