Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Ciasto czekoladowe z bialek
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Linn" data-source="post: 20584" data-attributes="member: 52"><p><strong>Ciasto czekoladowe z bialek </strong>/ nie zostalo jeszcze wyprobowane /</p><p>Ciasto czekoladowe z bialek</p><p>250 g maki</p><p>250 g bialek</p><p>200 g cukru</p><p>100 g posiekanych czekoladek typu &#8220;gianduiotti&#8221; </p><p>75 ml oleju kukurydzianego / slonecznikowego /</p><p>50 ml wody</p><p>1 proszek do pieczenia / taki na 500 g maki /</p><p>- wlac bialka do miksera / np. typu Kenwood, Kitchen Aid lub innego / i ubijac </p><p>- kiedy zaczna sztywniec , dodawac powoli cukier i dalej ubijac jak na bezy</p><p>- wymieszac wode i olej przy pomocy trzepaczki, dodac do bialek i ubijac nadal, ale recznie</p><p>- podobnie dodawac make przesiana z proszkiem do pieczenia, a na koncu posiekane czekoladki</p><p>- ciasto wylac do fprmy o srednicy 22 cm / natluszczonej i obsypanej maka /</p><p>- piec w temperaturze 170-175° </p><p>- po 45 minutach nacisnac srodek ciasta / powinien stawiac opor podbny do ciasta biszkoptowego /, ostroznie unikajc sparzenia sie</p><p>- jesli tak jest, wyjac z formy i schlodzic </p><p>- jesli nie, piec jeszcze przez chwile</p><p></p><p>Gianduiotti to czekoladki rodem z Turynu / wlasciwie sa symbolem tego miasta /, ale moga byc inne.</p><p><a href="http://www.piemonte-online.com/cucina/servizi/gianduiotti.htm" target="_blank">http://www.piemonte-online.com/cucina/serv...gianduiotti.htm</a></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Linn, post: 20584, member: 52"] [B]Ciasto czekoladowe z bialek [/B]/ nie zostalo jeszcze wyprobowane / Ciasto czekoladowe z bialek 250 g maki 250 g bialek 200 g cukru 100 g posiekanych czekoladek typu “gianduiotti” 75 ml oleju kukurydzianego / slonecznikowego / 50 ml wody 1 proszek do pieczenia / taki na 500 g maki / - wlac bialka do miksera / np. typu Kenwood, Kitchen Aid lub innego / i ubijac - kiedy zaczna sztywniec , dodawac powoli cukier i dalej ubijac jak na bezy - wymieszac wode i olej przy pomocy trzepaczki, dodac do bialek i ubijac nadal, ale recznie - podobnie dodawac make przesiana z proszkiem do pieczenia, a na koncu posiekane czekoladki - ciasto wylac do fprmy o srednicy 22 cm / natluszczonej i obsypanej maka / - piec w temperaturze 170-175° - po 45 minutach nacisnac srodek ciasta / powinien stawiac opor podbny do ciasta biszkoptowego /, ostroznie unikajc sparzenia sie - jesli tak jest, wyjac z formy i schlodzic - jesli nie, piec jeszcze przez chwile Gianduiotti to czekoladki rodem z Turynu / wlasciwie sa symbolem tego miasta /, ale moga byc inne. [URL="http://www.piemonte-online.com/cucina/servizi/gianduiotti.htm"]http://www.piemonte-online.com/cucina/serv...gianduiotti.htm[/URL] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Ciasto czekoladowe z bialek
Top
Bottom