Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Ciasto czekoladowe z kabaczkiem
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="agu" data-source="post: 1158997" data-attributes="member: 9746"><p>180 g mąki pszennej</p><p>60 g mąki pełnoziarnistej </p><p>40 g kakao</p><p>1 łyżeczka sody oczyszczonej</p><p>0,5 łyżeczki proszku do pieczenia</p><p>0,5 łyżeczki soli</p><p>110 g masła</p><p>160 g cukru</p><p>1 cukier waniliowy</p><p>1 łyżka kawy rozpuszczalnej</p><p>3 jaja </p><p>0,5 szklanki miodu</p><p>280 g cukinii/kabaczka to ok. 2-3 szklanki</p><p>170 g ciemnej gorzkiej czekolady</p><p></p><p>Wszystkie suche składniki (mąki, kakao, soda, proszek do pieczenia,starta czekolada, sól cukier, cukier waniliowy, cukier wymieszać z sobą w jednej misce, kawa. Jaka z cukrem miksować do otrzymania puszystej i jasnej masy. Dodać miód. Nadal miksować. Dodać roztopione masło. Kiedy się wszystko połączy dosypywać powoli wszystkie wymieszane składniki suche. Na końcu dodać kabaczek/cukinię. Dokładnie wymieszać. Piec ok. 50 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C.</p><p></p><p>Ciasto wychodzi wilgotne. Nie czuć w ogóle tego kabaczka.</p><p></p><p>Przepis mam parę ładnych lat od koleżanki z pracy.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="agu, post: 1158997, member: 9746"] 180 g mąki pszennej 60 g mąki pełnoziarnistej 40 g kakao 1 łyżeczka sody oczyszczonej 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki soli 110 g masła 160 g cukru 1 cukier waniliowy 1 łyżka kawy rozpuszczalnej 3 jaja 0,5 szklanki miodu 280 g cukinii/kabaczka to ok. 2-3 szklanki 170 g ciemnej gorzkiej czekolady Wszystkie suche składniki (mąki, kakao, soda, proszek do pieczenia,starta czekolada, sól cukier, cukier waniliowy, cukier wymieszać z sobą w jednej misce, kawa. Jaka z cukrem miksować do otrzymania puszystej i jasnej masy. Dodać miód. Nadal miksować. Dodać roztopione masło. Kiedy się wszystko połączy dosypywać powoli wszystkie wymieszane składniki suche. Na końcu dodać kabaczek/cukinię. Dokładnie wymieszać. Piec ok. 50 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C. Ciasto wychodzi wilgotne. Nie czuć w ogóle tego kabaczka. Przepis mam parę ładnych lat od koleżanki z pracy. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Ciasto czekoladowe z kabaczkiem
Top
Bottom