Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
CIASTO CZEKOLADOWE Z KREMEM od Nigelli
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="imp_act" data-source="post: 671239" data-attributes="member: 4008"><p><strong>Ciasto z przepisu Nigelli:</strong></p><p>- 175 g masła </p><p>- 125 ml oleju roślinnego </p><p>- 300 ml wody </p><p>- 400 g mąki </p><p>- 250 g brązowego cukru </p><p>- 50 g kakao </p><p>- 2 łyżeczki proszku do pieczenia </p><p>- 1 łyżeczka sody oczyszczonej </p><p>- 3 jaja </p><p>- 250 ml śmietany </p><p>- esencja waniliowa </p><p></p><p>Masa czekoladowa </p><p>- czekolada deserowa 200 g (ja dałam dwie mleczne i zrezygnowałam z cukru)</p><p>- 250 g. cukry pudru </p><p>- masło - kostka </p><p>- esencja waniliowa </p><p></p><p>Przygotowanie: </p><p>Masło topimy w rondelku i odstawiamy do wystudzenia. Zimny tłuszcz mieszamy z olejem i wodą. Dodajemy mąkę, cukier, kakao oraz proszek do pieczenia i sodę. Wbijamy jajka, wlewamy śmietanę i esencję waniliową. Wszystko mieszamy energicznie łyżką w misce, ja użyłam miksera. Pieczemy w 180 stopniach przez ok. 60 min. </p><p></p><p>Czekoladę rozpuszczamy i studzimy. Miksujemy z masłem, cukrem i esencją waniliową do uzyskania odpowiedniej konsystencji.</p><p></p><p>Masa powinna iść do środka ciasta, ale ja z wrodzonego lenistwa dałam ją na samą górę i myślę, że tak też jest dobrze. Ciasto jest wilgotne, zbite i ciężkie, w stylu brownie.</p><p></p><p>[ATTACH=full]23018[/ATTACH]</p><p></p><p>[ATTACH=full]23019[/ATTACH]</p><p></p><p>[ATTACH=full]23020[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="imp_act, post: 671239, member: 4008"] [B]Ciasto z przepisu Nigelli:[/B] - 175 g masła - 125 ml oleju roślinnego - 300 ml wody - 400 g mąki - 250 g brązowego cukru - 50 g kakao - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 1 łyżeczka sody oczyszczonej - 3 jaja - 250 ml śmietany - esencja waniliowa Masa czekoladowa - czekolada deserowa 200 g (ja dałam dwie mleczne i zrezygnowałam z cukru) - 250 g. cukry pudru - masło - kostka - esencja waniliowa Przygotowanie: Masło topimy w rondelku i odstawiamy do wystudzenia. Zimny tłuszcz mieszamy z olejem i wodą. Dodajemy mąkę, cukier, kakao oraz proszek do pieczenia i sodę. Wbijamy jajka, wlewamy śmietanę i esencję waniliową. Wszystko mieszamy energicznie łyżką w misce, ja użyłam miksera. Pieczemy w 180 stopniach przez ok. 60 min. Czekoladę rozpuszczamy i studzimy. Miksujemy z masłem, cukrem i esencją waniliową do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Masa powinna iść do środka ciasta, ale ja z wrodzonego lenistwa dałam ją na samą górę i myślę, że tak też jest dobrze. Ciasto jest wilgotne, zbite i ciężkie, w stylu brownie. [ATTACH=full]23018[/ATTACH] [ATTACH=full]23019[/ATTACH] [ATTACH=full]23020[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
CIASTO CZEKOLADOWE Z KREMEM od Nigelli
Bottom