Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Ciasto czekoladowo-czeresniowe (prawie bez maki)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="kornasia" data-source="post: 946873" data-attributes="member: 9163"><p>Przepis z ksiazki Ciasta i desery Sekrety mojej kuchni Marka Lebkowskiego</p><p></p><p>Porcji 8-12</p><p>Czas wg autora 1 godz. 20 min</p><p></p><p>Skladniki</p><p></p><p>200 g gorzkiej czekolady</p><p>200 g masla</p><p>200 g cukru</p><p>300 ml kremowki 36% (dalam 30 %)</p><p>4 jajka</p><p>100 g czeresni koktailowych</p><p>1 lyzka maki</p><p></p><p></p><p>Czeresnie posiekac grubo, wymieszac z maka.</p><p>Czekolade, maslo i 100 ml smietanki rozpuscic w kapieli wodnej (mi sie nie chcialo i zrobilam to w mikrofali).</p><p>Jajka ubic ze 150 g cukru, az cukier sie rozpusci. Polaczyc mase jajeczna z czekoladowa, dodac czeresnie.</p><p>Wlac do tortownicy (uzylam 26 cm) wylozonej papierem do pieczenia i piec 40 minut w 180 stopniach C.</p><p></p><p>Ciasto ostudzic, schlodzic przez noc w lodowce. Wyjac z tortownicy i sciagnac papier. Reszte smietanki ubic z reszta cukru. Posmarowac wierzch i boki ciasta.</p><p></p><p>Sugestia autora: Podac do kawy lub herbaty. Ciasto bez smietany mozna trzymac 2-3 w lodowce, ma byc wtedy jeszcze lepsze. </p><p></p><p>Moje uwagi: ciasto delikatnie rosnie i niestety potem tez delikatnie opada, ale to wglebienie wypelni smietana.</p><p>Poniewaz ciasto to w zasadzie prawie sama czekolada, to nalezy uzyc jak najlepszej (mialam taka o zawartosci kakao 70%).</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="kornasia, post: 946873, member: 9163"] Przepis z ksiazki Ciasta i desery Sekrety mojej kuchni Marka Lebkowskiego Porcji 8-12 Czas wg autora 1 godz. 20 min Skladniki 200 g gorzkiej czekolady 200 g masla 200 g cukru 300 ml kremowki 36% (dalam 30 %) 4 jajka 100 g czeresni koktailowych 1 lyzka maki Czeresnie posiekac grubo, wymieszac z maka. Czekolade, maslo i 100 ml smietanki rozpuscic w kapieli wodnej (mi sie nie chcialo i zrobilam to w mikrofali). Jajka ubic ze 150 g cukru, az cukier sie rozpusci. Polaczyc mase jajeczna z czekoladowa, dodac czeresnie. Wlac do tortownicy (uzylam 26 cm) wylozonej papierem do pieczenia i piec 40 minut w 180 stopniach C. Ciasto ostudzic, schlodzic przez noc w lodowce. Wyjac z tortownicy i sciagnac papier. Reszte smietanki ubic z reszta cukru. Posmarowac wierzch i boki ciasta. Sugestia autora: Podac do kawy lub herbaty. Ciasto bez smietany mozna trzymac 2-3 w lodowce, ma byc wtedy jeszcze lepsze. Moje uwagi: ciasto delikatnie rosnie i niestety potem tez delikatnie opada, ale to wglebienie wypelni smietana. Poniewaz ciasto to w zasadzie prawie sama czekolada, to nalezy uzyc jak najlepszej (mialam taka o zawartosci kakao 70%). [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Ciasto czekoladowo-czeresniowe (prawie bez maki)
Top
Bottom