Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Ciasto czekoladowo makowe z budyniem waniliowym
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="boosia42" data-source="post: 972369" data-attributes="member: 21598"><p>witajcie .Jestem na tej stonce od godzinki ale chciałabym się podzielić czymś szybkim.Ja na niedzielę upiekłam ciasto czekoladowo makowe z budyniem waniliowym.Najdłużej gotuje się w tym przepisie sam budyń.</p><p>Oto składniki</p><p>- 5 jaj </p><p>- 14 łyżek cukru</p><p>- 14 łyżek mleka</p><p>- 14 łyżek oliwy</p><p>- 14 łyżek mąki</p><p>-1,5 łyżeczki proszku do pieczenia</p><p>-2 lyżki kakao </p><p>- 1 szkl. suchego maku</p><p>- 2 budynie waniliowe ( lub wg. uznania ) ugotowane wg przepisu.</p><p> wykonanie </p><p>Ubić jaja z cukrem i po kolei dodać resztę.Połowę wylać na blachę( średniej wielkości ) wysmarowaną masłem i posypaną tartą bułką , na to wyłożyć gorący budyń i wylać resztę ciasta.Piec ok godziny w temperaturze 180-190 st. Lekko przestudzone posypać pudrem lub wg uznania lukrem.</p><p></p><p>Kochane Panie...polecam ten przepis do pozycji KAKAO jako bazę do innych wypieków.Ja nazywam ten przepis &quot;14-tka&quot; .Piekę na bazie 14-tki seromak - ciasto , masa serowa , masa makowa....latem dodaję owoce jakie nawiną się pod rękę i na wierzch sypię kruszonkę.... bywa , że na ciasto daję masę serową czy ugotowany budyń i potem kruszonkę ale i również ciasto plus dodatek a bez kruszonki .......inwencja twórcza to ogromne pole do popisu . POLECAM...na prawdę udaje się .POZDRAWIAM</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="boosia42, post: 972369, member: 21598"] witajcie .Jestem na tej stonce od godzinki ale chciałabym się podzielić czymś szybkim.Ja na niedzielę upiekłam ciasto czekoladowo makowe z budyniem waniliowym.Najdłużej gotuje się w tym przepisie sam budyń. Oto składniki - 5 jaj - 14 łyżek cukru - 14 łyżek mleka - 14 łyżek oliwy - 14 łyżek mąki -1,5 łyżeczki proszku do pieczenia -2 lyżki kakao - 1 szkl. suchego maku - 2 budynie waniliowe ( lub wg. uznania ) ugotowane wg przepisu. wykonanie Ubić jaja z cukrem i po kolei dodać resztę.Połowę wylać na blachę( średniej wielkości ) wysmarowaną masłem i posypaną tartą bułką , na to wyłożyć gorący budyń i wylać resztę ciasta.Piec ok godziny w temperaturze 180-190 st. Lekko przestudzone posypać pudrem lub wg uznania lukrem. Kochane Panie...polecam ten przepis do pozycji KAKAO jako bazę do innych wypieków.Ja nazywam ten przepis "14-tka" .Piekę na bazie 14-tki seromak - ciasto , masa serowa , masa makowa....latem dodaję owoce jakie nawiną się pod rękę i na wierzch sypię kruszonkę.... bywa , że na ciasto daję masę serową czy ugotowany budyń i potem kruszonkę ale i również ciasto plus dodatek a bez kruszonki .......inwencja twórcza to ogromne pole do popisu . POLECAM...na prawdę udaje się .POZDRAWIAM [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Ciasto czekoladowo makowe z budyniem waniliowym
Top
Bottom