Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Ciasto Darii - z jabłkami i budyniem
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Malinna" data-source="post: 11957" data-attributes="member: 128"><p>To super przepis od mojej koleżanki, stąd nazwa.</p><p></p><p>Ciasto: </p><p>225 g mąki </p><p>75 g cukru </p><p>175 g masła </p><p>1 żółtko </p><p>1 łyżeczka proszku do pieczenia </p><p>szczypta soli </p><p></p><p>Ze wszystkich składników szybko zagnieść ciasto i włożyć na godzinę do lodówki. </p><p>5 średnich jabłek obrać ze skórki, pokroić na ćwiartki, ponacinać z obu stron. </p><p></p><p>Budyń: </p><p>1 niecały litr soku jabłkowego</p><p>2 budynie śmietankowe </p><p></p><p>Ugotować budynie wg przepisu na opakowaniu, zamiast mleka dodając sok. </p><p>Ciastem wylepić dno i brzegi tortownicy, ułożyć jabłka i na to wylać ciepły budyń. Piec 45 minut w 180st. </p><p>Wystudzić. Ubić śmietanę 36% ze śmietanfixem i 2 op. cukru waniliowego, wyłożyć na zimne ciasto. Posypać startą gorzką czekoladą. </p><p></p><p>Pychotka!</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Malinna, post: 11957, member: 128"] To super przepis od mojej koleżanki, stąd nazwa. Ciasto: 225 g mąki 75 g cukru 175 g masła 1 żółtko 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Ze wszystkich składników szybko zagnieść ciasto i włożyć na godzinę do lodówki. 5 średnich jabłek obrać ze skórki, pokroić na ćwiartki, ponacinać z obu stron. Budyń: 1 niecały litr soku jabłkowego 2 budynie śmietankowe Ugotować budynie wg przepisu na opakowaniu, zamiast mleka dodając sok. Ciastem wylepić dno i brzegi tortownicy, ułożyć jabłka i na to wylać ciepły budyń. Piec 45 minut w 180st. Wystudzić. Ubić śmietanę 36% ze śmietanfixem i 2 op. cukru waniliowego, wyłożyć na zimne ciasto. Posypać startą gorzką czekoladą. Pychotka! [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Ciasto Darii - z jabłkami i budyniem
Top
Bottom