Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Ciasto drożdżowe Hosi
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="hosi" data-source="post: 386902" data-attributes="member: 2554"><p>chcecie wypróbować nowy przepsi na ciasto drożdżowe, które &quot;musi&quot; wyjść</p><p>Oto przepis:</p><p>składniki: 10 dkg drożdży, 1 szklanka cukru, 4 roztrzepane jajka (całe), 3/4 szklanki mleka, 1 szklanka oleju, 4 szklanki mąki,</p><p>wykonanie: </p><p>te składniki to w zasadzie cały przepis, gdyż nic więcej na początek nie musimy robić tylko wrzucamy te składniki w takiej kolejności (nie wolno jej zmienić) do miski i przykrywamy na 7 godzin. Po tym czasie wymieszamy to wszystko ręką i wylewamy na posmarowaną tłuszczem blaszkę, dodajemy owoce (najlepiej śliwki, bo teraz ten czas na nie) i pieczemy w rozgrzanym piekarniku 180 stopni przez około 40 minut , smacznego, nie jest suche i dobre nawet przez dwa dni (u mnie w domu to nierealne, ale ....</p><p>Dodam tylko, ze do tej pory mordowałam się ze starym przepisem i co ztego , że wychodziło i było dobre ale ile pracy . I tak nie dorównywałam mojej koleżnce, która przy każdym wyrabianiu ciasta liczyła ilość ruchów ręka</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="hosi, post: 386902, member: 2554"] chcecie wypróbować nowy przepsi na ciasto drożdżowe, które "musi" wyjść Oto przepis: składniki: 10 dkg drożdży, 1 szklanka cukru, 4 roztrzepane jajka (całe), 3/4 szklanki mleka, 1 szklanka oleju, 4 szklanki mąki, wykonanie: te składniki to w zasadzie cały przepis, gdyż nic więcej na początek nie musimy robić tylko wrzucamy te składniki w takiej kolejności (nie wolno jej zmienić) do miski i przykrywamy na 7 godzin. Po tym czasie wymieszamy to wszystko ręką i wylewamy na posmarowaną tłuszczem blaszkę, dodajemy owoce (najlepiej śliwki, bo teraz ten czas na nie) i pieczemy w rozgrzanym piekarniku 180 stopni przez około 40 minut , smacznego, nie jest suche i dobre nawet przez dwa dni (u mnie w domu to nierealne, ale .... Dodam tylko, ze do tej pory mordowałam się ze starym przepisem i co ztego , że wychodziło i było dobre ale ile pracy . I tak nie dorównywałam mojej koleżnce, która przy każdym wyrabianiu ciasta liczyła ilość ruchów ręka [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Ciasto drożdżowe Hosi
Bottom