Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Ciasto dyniowe
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="tatter" data-source="post: 1365319" data-attributes="member: 1142"><p><em>Halloween Pumpkin Cake z GoodFoodMagazine</em></p><p></p><p><strong>300g maki z proszkiem do pieczenia</strong></p><p><strong>300g jasnego cukru muscovado</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>3 lyzeczki czubate mieszanki przypraw &quot;Mixed Spice&quot; lub przyprawy do piernika</strong></p><p><strong>2 lyzeczki sody</strong></p><p><strong>175g sultanek</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>&#189; lyzeczki soli</strong></p><p><strong>4 jajka, roztrzepane</strong></p><p><strong>200g masla, stopionego</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>skorka starta 1 pomaranczy</strong></p><p><strong>1 lyzka soku z pomaranczy</strong></p><p><strong>500g dyni, obranej i startej na tarce o grubych oczkach</strong></p><p><strong></strong></p><p>Do nasaczenia:</p><p></p><p>sok z jednej pomaranczy</p><p></p><p>Na wierzch</p><p></p><p><strong>200g miekkiego serka kremowego</strong></p><p><strong>85g miekkiego masla</strong></p><p><strong>100g cukru pudru, przesianego</strong></p><p><strong>1 lyzka soku z pomaranczy</strong></p><p><strong>skorka starta z jednej pomaranczy</strong></p><p></p><p>Piec rogrzalam do 180C. Foremke o wymiarach 30x20cm, wysmarowalam maslem i wylozylam papierem do pieczenia. Do jednej miski przesialam make, cukier, przyprawy, sode i sol. Dorzucilam sultanki, wszystko wymieszalam. W innej misce ubilam jajka ze stopionym maslem, dodalam sok i skorke z pomaranczy. Plynne skladniki wlalam do miski z suchymi i delikatnie przemieszalam. Wmieszalam dynie. Przelozylam ciasto do przygtowanej blaszki i wsunelam ja do pieca. Pieklam ok 35-40 min.</p><p></p><p>W trakcie pieczenia ciasta, przygotowalam pomade. Ubilam serek z maslem, cukrem, skorka i jedna lyzka soku pomaranczowego, az masa stala sie gladka i kremowa, po czym wlozylam ja do lodowki.</p><p></p><p>Upieczone ciasto, po wyjeciu z pieca pozostawilam w foremce. Po pieciu minutach naklulam ciasto patyczkiem i skropilam sokiem z pomaranczy. Pozostawilam do calkowitego wystygniecia.</p><p></p><p>Na zimne ciasto wylozylam schlodzona pomade serowa.</p><p></p><p>Moje wczorajszy wypiek byl bez pomady (rownie pyszny):</p><p></p><p>[ATTACH=full]78274[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="tatter, post: 1365319, member: 1142"] [I]Halloween Pumpkin Cake z GoodFoodMagazine[/I] [B]300g maki z proszkiem do pieczenia 300g jasnego cukru muscovado 3 lyzeczki czubate mieszanki przypraw "Mixed Spice" lub przyprawy do piernika 2 lyzeczki sody 175g sultanek ½ lyzeczki soli 4 jajka, roztrzepane 200g masla, stopionego skorka starta 1 pomaranczy 1 lyzka soku z pomaranczy 500g dyni, obranej i startej na tarce o grubych oczkach [/B] Do nasaczenia: sok z jednej pomaranczy Na wierzch [B]200g miekkiego serka kremowego 85g miekkiego masla 100g cukru pudru, przesianego 1 lyzka soku z pomaranczy skorka starta z jednej pomaranczy[/B] Piec rogrzalam do 180C. Foremke o wymiarach 30x20cm, wysmarowalam maslem i wylozylam papierem do pieczenia. Do jednej miski przesialam make, cukier, przyprawy, sode i sol. Dorzucilam sultanki, wszystko wymieszalam. W innej misce ubilam jajka ze stopionym maslem, dodalam sok i skorke z pomaranczy. Plynne skladniki wlalam do miski z suchymi i delikatnie przemieszalam. Wmieszalam dynie. Przelozylam ciasto do przygtowanej blaszki i wsunelam ja do pieca. Pieklam ok 35-40 min. W trakcie pieczenia ciasta, przygotowalam pomade. Ubilam serek z maslem, cukrem, skorka i jedna lyzka soku pomaranczowego, az masa stala sie gladka i kremowa, po czym wlozylam ja do lodowki. Upieczone ciasto, po wyjeciu z pieca pozostawilam w foremce. Po pieciu minutach naklulam ciasto patyczkiem i skropilam sokiem z pomaranczy. Pozostawilam do calkowitego wystygniecia. Na zimne ciasto wylozylam schlodzona pomade serowa. Moje wczorajszy wypiek byl bez pomady (rownie pyszny): [ATTACH=full]78274[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Ciasto dyniowe
Bottom