Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Ciasto dyniowo – orzechowe
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Joanna" data-source="post: 905225" data-attributes="member: 1024"><p>Zrobiłam z około 2/3 porcji, w tortownicy z kominem o średnicy 26 cm. </p><p>Tym razem z orzechami włoskimi, esencją waniliową, sokiem i skórką z cytryny, bez cynamonu.</p><p>Bardzo smaczne, polecam.</p><p></p><p>Proporcje ku pamięci:</p><p>2 jajka</p><p>200 g cukru</p><p>2 łyżeczki cukru z wanilią</p><p>1 łyżeczka esencji waniliowej</p><p>skórka i sok z połowy cytryny </p><p>130 ml oleju</p><p>400 g dyni</p><p>100 g orzechów włoskich</p><p>330 g mąki</p><p>2 łyżeczki proszku do pieczenia </p><p>szczypta soli</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Joanna, post: 905225, member: 1024"] Zrobiłam z około 2/3 porcji, w tortownicy z kominem o średnicy 26 cm. Tym razem z orzechami włoskimi, esencją waniliową, sokiem i skórką z cytryny, bez cynamonu. Bardzo smaczne, polecam. Proporcje ku pamięci: 2 jajka 200 g cukru 2 łyżeczki cukru z wanilią 1 łyżeczka esencji waniliowej skórka i sok z połowy cytryny 130 ml oleju 400 g dyni 100 g orzechów włoskich 330 g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Ciasto dyniowo – orzechowe
Top
Bottom