Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
CIASTO DYPLOMOWANE
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="gagunia" data-source="post: 754866" data-attributes="member: 4591"><p><span style="font-size: 26px">Biszkopt z 5 jajek wg ulubionego przepisu (duża prostokątna blacha) nasączam lekko wodą z cukrem i sokiem z cytryny. Na tą podstawę daję kolejne warstwy:</span></p><p><span style="font-size: 26px">1.wystudzony budyń waniliowy ugotowany wg. przepisu na opakowaniu i zmiksowany z 3 łyżkami margaryny</span></p><p><span style="font-size: 26px">2.warstwa herbatników</span></p><p><span style="font-size: 26px">3.375ml śmietany kremówki 30% ubitej z opakowaniem cukru waniliowego (32g)i 1 opakowaniem śmietan fix ( dodaję również sok z połowy cytryny)</span></p><p><span style="font-size: 26px">4.warstwa herbatników</span></p><p><span style="font-size: 26px">5.mleko skondensowane słodzone gotowane 2,5 -3 godz lub gotowa masa krówkowa</span></p><p><span style="font-size: 26px">6.dakoracja w postaci posiekanych orzechów włoskich, płatków migdałowych itp - co kto lubi.</span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p><p><span style="font-size: 26px">Ciasto powinno postać przynajmniej noc w lodówce.Moja rodzinka je uwielbia. A co do nazwy to powstała w związku z okazją na którą je piekłam i tak się jakoś &quot;nazwało&quot;.</span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="gagunia, post: 754866, member: 4591"] [SIZE=10]Biszkopt z 5 jajek wg ulubionego przepisu (duża prostokątna blacha) nasączam lekko wodą z cukrem i sokiem z cytryny. Na tą podstawę daję kolejne warstwy: 1.wystudzony budyń waniliowy ugotowany wg. przepisu na opakowaniu i zmiksowany z 3 łyżkami margaryny 2.warstwa herbatników 3.375ml śmietany kremówki 30% ubitej z opakowaniem cukru waniliowego (32g)i 1 opakowaniem śmietan fix ( dodaję również sok z połowy cytryny) 4.warstwa herbatników 5.mleko skondensowane słodzone gotowane 2,5 -3 godz lub gotowa masa krówkowa 6.dakoracja w postaci posiekanych orzechów włoskich, płatków migdałowych itp - co kto lubi. Ciasto powinno postać przynajmniej noc w lodówce.Moja rodzinka je uwielbia. A co do nazwy to powstała w związku z okazją na którą je piekłam i tak się jakoś "nazwało".[/SIZE] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
CIASTO DYPLOMOWANE
Bottom