Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Ciasto for Sini
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Lis" data-source="post: 419676" data-attributes="member: 626"><p>Jeszcze jedna wersja starego, dobrego Amerykanca vel Wlocha. Bez kakao, ktore mi zupelnie do jablek nie pasuje, za to z duza iloscia cynamonu, ktory sprawia, ze ciasto jest pysznie jesienne.</p><p>Potrzebujemy:</p><p></p><p>6 duzych kwaskowatych jablek</p><p>czubata szklanke cukru</p><p>3 jajka</p><p>szklanke grubo zmielonych orzechow (siekam w malakserze)</p><p>2 szklanki maki</p><p>6 lyzek oleju</p><p>torebke cukru waniliowego</p><p>cynamon (ilosc wg upodoby)</p><p>lyzeczke proszku do pieczenia</p><p>lyzeczke sody</p><p>ew. rodzynki (sa fajnym, mocniej slodkim elementem)</p><p>Foremke wielkosci duuuzeej szerokiej keksowki (takiej na dlugosc piekarnika i szerokosci poltorej standardowej keksowki), albo 2 mniejsze keksowki.</p><p></p><p>Jablka kroimy w kostke, zasypujemy cukrem i cukrem waniliowym, dorzucamy ewentualne rodzynki i cynamon i czekamy az puszcza duzo soku. W tym czasie zajmujemy sie czymkolwiek albo siekaniem orzechow.</p><p>Kiedy jablka plywaja juz w soku, wbijamy trzy rozmerdane jajka, wlewamy olej, dosypujemy orzechy, make wymieszna z soda i proszkiem, mienszamy i przekladamy do wysmarowanej i wysypanej formy. Pieczemy w okolo 180 stopniach przew mniej wiecej poltorej godziny. U mnie sa to 2 godziny, bo foremka jest duza a piekarnik kiepski.</p><p>Jest pyszne, wilgotne, kwaskowo- orzechowo- cynamonowe, ale niezbyt wygledne, bo jabluszka nieco sinieja, a cynamon je jeszcze przyciemnia. Mnie wyglad nie przeszkadza, ze szklanka zimnego mleka jest obledne.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Lis, post: 419676, member: 626"] Jeszcze jedna wersja starego, dobrego Amerykanca vel Wlocha. Bez kakao, ktore mi zupelnie do jablek nie pasuje, za to z duza iloscia cynamonu, ktory sprawia, ze ciasto jest pysznie jesienne. Potrzebujemy: 6 duzych kwaskowatych jablek czubata szklanke cukru 3 jajka szklanke grubo zmielonych orzechow (siekam w malakserze) 2 szklanki maki 6 lyzek oleju torebke cukru waniliowego cynamon (ilosc wg upodoby) lyzeczke proszku do pieczenia lyzeczke sody ew. rodzynki (sa fajnym, mocniej slodkim elementem) Foremke wielkosci duuuzeej szerokiej keksowki (takiej na dlugosc piekarnika i szerokosci poltorej standardowej keksowki), albo 2 mniejsze keksowki. Jablka kroimy w kostke, zasypujemy cukrem i cukrem waniliowym, dorzucamy ewentualne rodzynki i cynamon i czekamy az puszcza duzo soku. W tym czasie zajmujemy sie czymkolwiek albo siekaniem orzechow. Kiedy jablka plywaja juz w soku, wbijamy trzy rozmerdane jajka, wlewamy olej, dosypujemy orzechy, make wymieszna z soda i proszkiem, mienszamy i przekladamy do wysmarowanej i wysypanej formy. Pieczemy w okolo 180 stopniach przew mniej wiecej poltorej godziny. U mnie sa to 2 godziny, bo foremka jest duza a piekarnik kiepski. Jest pyszne, wilgotne, kwaskowo- orzechowo- cynamonowe, ale niezbyt wygledne, bo jabluszka nieco sinieja, a cynamon je jeszcze przyciemnia. Mnie wyglad nie przeszkadza, ze szklanka zimnego mleka jest obledne. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Ciasto for Sini
Top
Bottom