- Lis 1, 2004
- 28,998
- 1
- 0
ciasto francuskie (gotowe) upiec (mozna pociagnąć białkiem)
Krem:
1/2 litra mleka zagotowac z laską wanilii (pestki + wydrązona laska), Wanilię wjąc,mleko przestudzic
4 zóltka b. dokładnie ubić z 100 g cukru. Dodać 75 g mąki
Masę jajeczną połaczyć z mlekiem, wymieszać. Postawić na bardzo małym ogniu i ciągle mieszając zagęścić.
Krem wylać na ciasto
Udekorowac owocami
Krem:
1/2 litra mleka zagotowac z laską wanilii (pestki + wydrązona laska), Wanilię wjąc,mleko przestudzic
4 zóltka b. dokładnie ubić z 100 g cukru. Dodać 75 g mąki
Masę jajeczną połaczyć z mlekiem, wymieszać. Postawić na bardzo małym ogniu i ciągle mieszając zagęścić.
Krem wylać na ciasto
Udekorowac owocami
