Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Ciasto holenderskie na miodzie
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="qd" data-source="post: 1229468" data-attributes="member: 692"><p>280 g miodu ( może być sztuczny)</p><p>400 g mąki</p><p>250g tłuszczu (masło, margaryna),</p><p>250 g cukru</p><p>4 całe jajka,</p><p>6 łyżek mleka,</p><p>2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia,</p><p>nieco soli i skórka otarta z cytryny.</p><p></p><p>Margarynę, cukier i miód rozetrzeć na lekką piankową masę, dodać aromat i po jednym jajku, ciągle ubijając, powoli wsypywać mąkę z proszkiem do pieczenia, dolewać po łyżce mleko. </p><p></p><p>Piekarnik rozgrzać do 17o stopni, ciasto ma tendencję do przypalania się.</p><p>Piec 60 min </p><p></p><p>Uwaga! bardzo mocno rośnie, potem - po upieczeniu - opada.</p><p>Trzeba pozwolić ostygnąć w formie i dopiero wyjmować.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="qd, post: 1229468, member: 692"] 280 g miodu ( może być sztuczny) 400 g mąki 250g tłuszczu (masło, margaryna), 250 g cukru 4 całe jajka, 6 łyżek mleka, 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia, nieco soli i skórka otarta z cytryny. Margarynę, cukier i miód rozetrzeć na lekką piankową masę, dodać aromat i po jednym jajku, ciągle ubijając, powoli wsypywać mąkę z proszkiem do pieczenia, dolewać po łyżce mleko. Piekarnik rozgrzać do 17o stopni, ciasto ma tendencję do przypalania się. Piec 60 min Uwaga! bardzo mocno rośnie, potem - po upieczeniu - opada. Trzeba pozwolić ostygnąć w formie i dopiero wyjmować. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Ciasto holenderskie na miodzie
Top
Bottom