Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Ciasto i Budyń
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="A.S." data-source="post: 456116" data-attributes="member: 2980"><p>Skladniki:</p><p>Na budyn:</p><p>1 szklanka jajek</p><p>1 szklanka cukru</p><p>1 szklanka mleka</p><p></p><p>Na ciasto:</p><p>1 filizanka cukru (125 ml)</p><p>2 jajka</p><p>1 filizanka maki (125ml)</p><p>1 lyzeczka proszku do pieczenia </p><p> pol filizanki soku pomaranczowego </p><p></p><p>+ gotowy karmel na wysmarowanie formy</p><p></p><p>Forme z kominkiem wysmarowac dobrze karmelem. </p><p>Ciasto:W misce ubic zoltka z cukrem, dodac sok pomaranczowy, make z proszkiem I na koniec ubite bialka.</p><p>Osobno przygotowac budyn: dobrze wymieszac skladniki – mozna blenderem I wylac na wysmarowana forme. Nastepnie wylozyc przygotowane ciasto na mase budyniowa.</p><p>Upiec w temp. okolo 180-200&#186;C.</p><p>Wazne: forma musi byc dobrze wysmarowana, a masa budyniowa zawsze idzie pierwsza.</p><p>To latwe I smaczne ciasto, ladnie wychodzi z formy. Mozna zmniejszyc ilosc cukru, podalam oryginalny przepis, ale wypieki portugalskie sa ogolnie zbyt slodkie.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="A.S., post: 456116, member: 2980"] Skladniki: Na budyn: 1 szklanka jajek 1 szklanka cukru 1 szklanka mleka Na ciasto: 1 filizanka cukru (125 ml) 2 jajka 1 filizanka maki (125ml) 1 lyzeczka proszku do pieczenia pol filizanki soku pomaranczowego + gotowy karmel na wysmarowanie formy Forme z kominkiem wysmarowac dobrze karmelem. Ciasto:W misce ubic zoltka z cukrem, dodac sok pomaranczowy, make z proszkiem I na koniec ubite bialka. Osobno przygotowac budyn: dobrze wymieszac skladniki – mozna blenderem I wylac na wysmarowana forme. Nastepnie wylozyc przygotowane ciasto na mase budyniowa. Upiec w temp. okolo 180-200ºC. Wazne: forma musi byc dobrze wysmarowana, a masa budyniowa zawsze idzie pierwsza. To latwe I smaczne ciasto, ladnie wychodzi z formy. Mozna zmniejszyc ilosc cukru, podalam oryginalny przepis, ale wypieki portugalskie sa ogolnie zbyt slodkie. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Ciasto i Budyń
Top
Bottom