Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
CIASTO JABŁKOWE Z POLEWA MIGDAŁOWĄ
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="kasta79" data-source="post: 959590" data-attributes="member: 13690"><p>CIASTO JABŁKOWE Z POLEWĄ MIGDAŁOWĄ</p><p></p><p>2 kg jabłek startych na tarce</p><p>5dag cukru</p><p>łyżeczka cynamonu </p><p>Na ciasto:</p><p>- 30g maki</p><p>- 10g cukru</p><p>- 20g masła</p><p>- &#189; torebki proszku do pieczenia</p><p>- &#189; torebki cukru waniliowego</p><p>- 1 jajko</p><p>- 1 żółtko</p><p>- szczypta soli</p><p>Z podanych składników zagnieść ciasto i włożyć na 30 min do lodówki. Następnie rozwałkować i włożyć do formy.</p><p>NA KREM:</p><p>- 70g mielonych orzechów włoskich i cukru</p><p>- 60g masła i mąki</p><p>- 2 jajka</p><p>- 2 łyżki bułki tartej</p><p>Składniki kremu utrzeć na masę i wyłożyć na ciasto, posypać bułka tartą. Starte jabłka wymieszać z cynamonem i cukrem, następnie wyłożyć je na krem. Piec około 45 min. W piekarniku nagrzanym do 180 stopni. W tym czasie na małym ogniu podgrzewać miód, śmietanę i masło jak się wszystko rozpuści dodać łyżeczkę mąki i migdały wymieszać. Polewę wylać na ciasto i zapiekać jeszcze 15 minut.</p><p>NA POLEWĘ:</p><p>- 160g miodu</p><p>- 100g śmietany kwaśnej</p><p>- 40 dag masła </p><p>- 100g płatków migdałowych</p><p>- 1 łyżeczka mąki</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="kasta79, post: 959590, member: 13690"] CIASTO JABŁKOWE Z POLEWĄ MIGDAŁOWĄ 2 kg jabłek startych na tarce 5dag cukru łyżeczka cynamonu Na ciasto: - 30g maki - 10g cukru - 20g masła - ½ torebki proszku do pieczenia - ½ torebki cukru waniliowego - 1 jajko - 1 żółtko - szczypta soli Z podanych składników zagnieść ciasto i włożyć na 30 min do lodówki. Następnie rozwałkować i włożyć do formy. NA KREM: - 70g mielonych orzechów włoskich i cukru - 60g masła i mąki - 2 jajka - 2 łyżki bułki tartej Składniki kremu utrzeć na masę i wyłożyć na ciasto, posypać bułka tartą. Starte jabłka wymieszać z cynamonem i cukrem, następnie wyłożyć je na krem. Piec około 45 min. W piekarniku nagrzanym do 180 stopni. W tym czasie na małym ogniu podgrzewać miód, śmietanę i masło jak się wszystko rozpuści dodać łyżeczkę mąki i migdały wymieszać. Polewę wylać na ciasto i zapiekać jeszcze 15 minut. NA POLEWĘ: - 160g miodu - 100g śmietany kwaśnej - 40 dag masła - 100g płatków migdałowych - 1 łyżeczka mąki [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
CIASTO JABŁKOWE Z POLEWA MIGDAŁOWĄ
Top
Bottom