Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Ciasto jabłkowo-budyniowe
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="ewalukas" data-source="post: 510362" data-attributes="member: 2190"><p>Ciemny biszkopt kroimy na 3 placki.</p><p></p><p>1 - 1,5 kg jabłek</p><p>2 galaretki cytrynowe</p><p>paczka delicji</p><p></p><p>Jabłka obieramy i kroimy w małą kostkę. 1 Galaretkę rozrabiamy w 1 szkl wody, dodajemy do jabłek i wstawiamy do lodówki. Gdy zacznie tężeć wyłóżyć połowę na placek biszkoptowy. 2 galaretkę rozrobić w 1/2 szkl wody. Delicje maczać w ciepłej galaretce i kłaść na jabłka. Przykryć resztą jabłek i plackiem.</p><p></p><p>budyń śmietankowy</p><p>mleko</p><p>1/2 kostki masła</p><p>dżem porzeczkowy (lub galaretka)</p><p></p><p>Ugotować budyń w połowie mleka niż podano na opakowaniu i ostudzić. Utrześ masło, dodawać zimny budyń.</p><p></p><p>Placek posmarować dżemem, wyłożyć masę budyniową. Ostani placek posmarować dżemem i połozyć dżemem do dołu na masę budyniową.</p><p></p><p>Wstawić do lodówki. Na szybko tak mi wyszło:</p><p>[ATTACH=full]11037[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ewalukas, post: 510362, member: 2190"] Ciemny biszkopt kroimy na 3 placki. 1 - 1,5 kg jabłek 2 galaretki cytrynowe paczka delicji Jabłka obieramy i kroimy w małą kostkę. 1 Galaretkę rozrabiamy w 1 szkl wody, dodajemy do jabłek i wstawiamy do lodówki. Gdy zacznie tężeć wyłóżyć połowę na placek biszkoptowy. 2 galaretkę rozrobić w 1/2 szkl wody. Delicje maczać w ciepłej galaretce i kłaść na jabłka. Przykryć resztą jabłek i plackiem. budyń śmietankowy mleko 1/2 kostki masła dżem porzeczkowy (lub galaretka) Ugotować budyń w połowie mleka niż podano na opakowaniu i ostudzić. Utrześ masło, dodawać zimny budyń. Placek posmarować dżemem, wyłożyć masę budyniową. Ostani placek posmarować dżemem i połozyć dżemem do dołu na masę budyniową. Wstawić do lodówki. Na szybko tak mi wyszło: [ATTACH=full]11037[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Ciasto jabłkowo-budyniowe
Top
Bottom