Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Ciasto jaglane z truskawkami
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Ania D." data-source="post: 537337" data-attributes="member: 1080"><p>Ciasto jaglane z truskawkami</p><p></p><p>Ciasto:</p><p>1/2 szklanki kaszy jaglanej</p><p>szczypta soli</p><p>1/8 łyżeczki kurkumy</p><p>1/3 szklanki oleju</p><p>1 1/2 szklanki mąki ryżowej</p><p>2 czubate łyżki wiórków kokosowych</p><p>1 łyżeczka cynamonu lub 1 łyżeczka zapachu śmietankowego</p><p></p><p>Gotować kaszę w 1 1/2 szklanki wrzątku z dodatkiem soli i kurkumy przez 40 minut na małym ogniu. Do gorącej dodać olej i 1/2 szklanki mąki ryżowej oraz cynamon lub zapach, zmiksować. Wystudzić. Dodać pozostałą szklankę mąki ryżowej, wymieszać. Podzielić ciasto na 3/4 i 1/4, do mniejszej części dodać 2 czubate łyżki wiórków kokosowych.</p><p>Dużą tortownicę posmarować olejem, wylepić spód i boki większą połową ciasta pamiętając o zrobieniu wysokich brzegów, wyłożyć dżem, na to truskawki. Drugą część ciasta pokruszyć na wierzch i lekko docisnąć do masy truskawkowej. Piec w średnio nagrzanym piekarniku.</p><p></p><p>Nadzienie:</p><p>1/2 kg truskawek</p><p>2/3 szklanki rodzynek</p><p>2 czubate łyżki wiórków kokosowych</p><p>2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej</p><p></p><p>Niewielki słoik dżemu morelowego (lub innego kwaskowatego)</p><p></p><p>Truskawki podgrzać na małym ogniu, zagotować z dodatkiem wiórków i rodzynek. Do 1/3 szklanki zimnej wody dodać mąkę ziemniaczaną, wymieszać, dodać do truskawek. Zagotować, wystudzić.</p><p></p><p>Ciasto jest bardzo smaczne i delikatne w smaku, wygląda jak zwykłe, robione z białej mąki, ciasto.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Ania D., post: 537337, member: 1080"] Ciasto jaglane z truskawkami Ciasto: 1/2 szklanki kaszy jaglanej szczypta soli 1/8 łyżeczki kurkumy 1/3 szklanki oleju 1 1/2 szklanki mąki ryżowej 2 czubate łyżki wiórków kokosowych 1 łyżeczka cynamonu lub 1 łyżeczka zapachu śmietankowego Gotować kaszę w 1 1/2 szklanki wrzątku z dodatkiem soli i kurkumy przez 40 minut na małym ogniu. Do gorącej dodać olej i 1/2 szklanki mąki ryżowej oraz cynamon lub zapach, zmiksować. Wystudzić. Dodać pozostałą szklankę mąki ryżowej, wymieszać. Podzielić ciasto na 3/4 i 1/4, do mniejszej części dodać 2 czubate łyżki wiórków kokosowych. Dużą tortownicę posmarować olejem, wylepić spód i boki większą połową ciasta pamiętając o zrobieniu wysokich brzegów, wyłożyć dżem, na to truskawki. Drugą część ciasta pokruszyć na wierzch i lekko docisnąć do masy truskawkowej. Piec w średnio nagrzanym piekarniku. Nadzienie: 1/2 kg truskawek 2/3 szklanki rodzynek 2 czubate łyżki wiórków kokosowych 2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej Niewielki słoik dżemu morelowego (lub innego kwaskowatego) Truskawki podgrzać na małym ogniu, zagotować z dodatkiem wiórków i rodzynek. Do 1/3 szklanki zimnej wody dodać mąkę ziemniaczaną, wymieszać, dodać do truskawek. Zagotować, wystudzić. Ciasto jest bardzo smaczne i delikatne w smaku, wygląda jak zwykłe, robione z białej mąki, ciasto. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Ciasto jaglane z truskawkami
Top
Bottom