Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Ciasto jaglane z truskawkami
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Ania D." data-source="post: 552262" data-attributes="member: 1080"><p>Ja najczęściej robię kaszę jaglaną na słodko z suszonymi, niesiarkowanymi morelami i sezonowymi owocami, do tego zawsze jakieś orzechy lub pestki. Wspaniałe na śniadanie lub kolację. Najsmaczniejsza jest świeżo gotowana kasza, na nią wykładamy uduszone, pokrojone morele (można ich nie dusić w lecie, tylko namoczyć i np. zmiksować) z owocem (poziomki, jagody, brzoskwinie, gruszki, śliwki etc). Na to wylewam zawsze trochę mleczka z migdałów, sezamu, pestek dyni, kokosowego, słonecznika, orzechów włoskich, laskowych lub innych). Doskonałe, bardzo smaczne i pełnowartościowe danie, idealne dla dzieci.</p><p>Na obiad bardzo lubię świeżo gotowaną kaszę z uparowanym brokułem, do tego np. posypka ze słonecznika (rozgrzewamy trochę oliwy, wrzucamy kilka łyżek słonecznika, trzymamy chwilę na ogniu, dodajemy 2-3 wyciśnięte ząbki czosnku, mieszamy i wykładamy na kaszę). Taka posypka doskonale pasuje też do brokuła, ryżu i kasz. Ze względu na męża jaglaną muszę chować, robię więc placuszki lub kotlety, dodaję ją do pasztetów. Postaram się wklejać te przepisy.</p><p>Tu są <a href="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=21375" target="_blank">racuszki bananowe</a></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Ania D., post: 552262, member: 1080"] Ja najczęściej robię kaszę jaglaną na słodko z suszonymi, niesiarkowanymi morelami i sezonowymi owocami, do tego zawsze jakieś orzechy lub pestki. Wspaniałe na śniadanie lub kolację. Najsmaczniejsza jest świeżo gotowana kasza, na nią wykładamy uduszone, pokrojone morele (można ich nie dusić w lecie, tylko namoczyć i np. zmiksować) z owocem (poziomki, jagody, brzoskwinie, gruszki, śliwki etc). Na to wylewam zawsze trochę mleczka z migdałów, sezamu, pestek dyni, kokosowego, słonecznika, orzechów włoskich, laskowych lub innych). Doskonałe, bardzo smaczne i pełnowartościowe danie, idealne dla dzieci. Na obiad bardzo lubię świeżo gotowaną kaszę z uparowanym brokułem, do tego np. posypka ze słonecznika (rozgrzewamy trochę oliwy, wrzucamy kilka łyżek słonecznika, trzymamy chwilę na ogniu, dodajemy 2-3 wyciśnięte ząbki czosnku, mieszamy i wykładamy na kaszę). Taka posypka doskonale pasuje też do brokuła, ryżu i kasz. Ze względu na męża jaglaną muszę chować, robię więc placuszki lub kotlety, dodaję ją do pasztetów. Postaram się wklejać te przepisy. Tu są [URL="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=21375"]racuszki bananowe[/URL] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Ciasto jaglane z truskawkami
Top
Bottom