Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Ciasto jaglane z truskawkami
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Ania D." data-source="post: 556021" data-attributes="member: 1080"><p>Kermidt, tak myślę, że jeśli jaglana jest bardzo gorzka, to świadczy to o jej starości. Blanszowanie może usunie nieco ten posmak, ale nie zmieni tego, ze kasza jest zjełczała. Ja od razu gotuję kaszę, tak, jak inne, w podwójnej ilości wody, ok. 20 minut.</p><p>Słód wytwarza się ze skiełkowanego ziarna pszenicy, ryżu, jęczmienia. W przepisach podaje się nazwę słód, ale w zasadzie chodzi o syrop słodowy. Wygląda i smakuje jak miód, jest półpłynny, smaczny, delikatny w smaku. Ja bardzo go lubię. Można oczywiście dawać melasę lub miód, jak kto lubi. Jutro podam przepis na naleśniki ryżowe. One są nieco inne, ale to już wyjaśnię pod konkretnym przepisem. </p><p>Villanelle, to ciasto ma wygląd &quot;normalnego&quot; (co by to nie znaczyło) ciasta z białej mąki. Można nic nie mówić, tylko je upiec i postawić na stole. Ja tak zwsze robię z moją dalszą rodziną. Smakuje im gdy nie wiedzą, że to zdrowe, jak nieopatrznie powiem co to jest, to niektórzy nie spróbują.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Ania D., post: 556021, member: 1080"] Kermidt, tak myślę, że jeśli jaglana jest bardzo gorzka, to świadczy to o jej starości. Blanszowanie może usunie nieco ten posmak, ale nie zmieni tego, ze kasza jest zjełczała. Ja od razu gotuję kaszę, tak, jak inne, w podwójnej ilości wody, ok. 20 minut. Słód wytwarza się ze skiełkowanego ziarna pszenicy, ryżu, jęczmienia. W przepisach podaje się nazwę słód, ale w zasadzie chodzi o syrop słodowy. Wygląda i smakuje jak miód, jest półpłynny, smaczny, delikatny w smaku. Ja bardzo go lubię. Można oczywiście dawać melasę lub miód, jak kto lubi. Jutro podam przepis na naleśniki ryżowe. One są nieco inne, ale to już wyjaśnię pod konkretnym przepisem. Villanelle, to ciasto ma wygląd "normalnego" (co by to nie znaczyło) ciasta z białej mąki. Można nic nie mówić, tylko je upiec i postawić na stole. Ja tak zwsze robię z moją dalszą rodziną. Smakuje im gdy nie wiedzą, że to zdrowe, jak nieopatrznie powiem co to jest, to niektórzy nie spróbują. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Ciasto jaglane z truskawkami
Bottom