Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Ciasto jagodowe na maślance
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="dziad" data-source="post: 260149" data-attributes="member: 15"><p>Przepis pochodzi ze strony: <a href="http://www.marions-kochbuch.de/rezept/1306.htm" target="_blank">http://www.marions-kochbuch.de/rezept/1306.htm</a></p><p></p><p><u><strong>Ciasto jagodowe na maslance</strong></u></p><p></p><p><strong>500g</strong> swiezych czarnych jagod</p><p><strong>100g</strong> masla</p><p><strong>150g</strong> migdalow pokrojonych w slupki</p><p> <strong> 50g</strong> cukru</p><p><strong>100g</strong> smietanki</p><p><strong>200g</strong> masla</p><p><strong>200g</strong> cukru</p><p> <strong> 4 </strong> jajka</p><p><strong>200g</strong> maki</p><p><strong>150g</strong> maki ziemniaczanej lub skrobi kukurydzianej</p><p><strong>1 opakowanie</strong> proszku do pieczenia*</p><p><strong>0,15 l</strong> maslanki</p><p></p><p>Czarne jagody umyc i osuszyc.</p><p></p><p>Masa : </p><p>100g masla, migdaly, 50g cukru, smietanke wlozyc do garnka i ciagle mieszajac zagotowac. Zdjac z kuchenki i ostudzic.</p><p></p><p>Ciasto:</p><p>200g miekkiego masla z 200g cukru ukrecic na puch. Po kolei wbic jajka, przy czym mase po kazdym kolejnym jaju, ukrecac 2 minuty. Oddzielnie wymieszac make, make ziemniaczana i proszek do pieczenia. Nastepnie na przemian z maslanka dodawac do ciasta. Dokladnie wymieszac.</p><p></p><p>Piekarnik rozgrzac do 175°. Ciasto rozsmarowac na natluszczonej blasze, posypac jagodami, te zas pokryc masa maslano- migdalowa. Piec ok. 30 - 35 min. na sredniej polce piekarnika. Wyjac, ostudzic i jesc. </p><p></p><p></p><p></p><p>* Na moim proszku nie ma podanej wagi, ale jest napisane, ze ta porcja wystarcza na 500g maki.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="dziad, post: 260149, member: 15"] Przepis pochodzi ze strony: [URL="http://www.marions-kochbuch.de/rezept/1306.htm"]http://www.marions-kochbuch.de/rezept/1306.htm[/URL] [U][B]Ciasto jagodowe na maslance[/B][/U] [B]500g[/B] swiezych czarnych jagod [B]100g[/B] masla [B]150g[/B] migdalow pokrojonych w slupki [B] 50g[/B] cukru [B]100g[/B] smietanki [B]200g[/B] masla [B]200g[/B] cukru [B] 4 [/B] jajka [B]200g[/B] maki [B]150g[/B] maki ziemniaczanej lub skrobi kukurydzianej [B]1 opakowanie[/B] proszku do pieczenia* [B]0,15 l[/B] maslanki Czarne jagody umyc i osuszyc. Masa : 100g masla, migdaly, 50g cukru, smietanke wlozyc do garnka i ciagle mieszajac zagotowac. Zdjac z kuchenki i ostudzic. Ciasto: 200g miekkiego masla z 200g cukru ukrecic na puch. Po kolei wbic jajka, przy czym mase po kazdym kolejnym jaju, ukrecac 2 minuty. Oddzielnie wymieszac make, make ziemniaczana i proszek do pieczenia. Nastepnie na przemian z maslanka dodawac do ciasta. Dokladnie wymieszac. Piekarnik rozgrzac do 175°. Ciasto rozsmarowac na natluszczonej blasze, posypac jagodami, te zas pokryc masa maslano- migdalowa. Piec ok. 30 - 35 min. na sredniej polce piekarnika. Wyjac, ostudzic i jesc. * Na moim proszku nie ma podanej wagi, ale jest napisane, ze ta porcja wystarcza na 500g maki. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Ciasto jagodowe na maślance
Top
Bottom