Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Ciasto kokosowe z malinami i czekoladą
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Joanna" data-source="post: 1691882" data-attributes="member: 1024"><p><strong>Ciasto kokosowe z malinami i czekoladą </strong></p><p></p><p>Źródło - Rukmini Iyer "Upiecz to!"</p><p></p><p>W oryginale ciasto nazywa się czekoladowe z malinami i kokosem, ale pozwoliłam sobie zmienić nazwę, bo to kokos jest podstawowym składnikiem tego ciasta i nadaje mu specyficzny smak. Ja dodatkowo zamiast masła dałam jeszcze olej kokosowy, więc moja wersja tym bardziej zasługuje na nową nazwę.</p><p></p><p><strong>Składniki:</strong></p><p>115 g cukru (dałam 100 g trzcinowego)</p><p>115 g miękkiego masła (dałam olej kokosowy)</p><p>2 jajka</p><p>30 g mąki samorosnącej (dałam orkiszową tortową i szczyptę proszku do pieczenia)</p><p>115 g wiórków kokosowych (moje były drobne, z Lidla)</p><p>100 g kropelek czekoladowych (miałam jakieś 70 g)</p><p>100 g świeżych malin (dałam mrożone)</p><p>50 g białej czekolady do dekoracji (dałam ciemną)</p><p></p><p>Forma 18 na 24 cm, wyłożona papierem do pieczenia</p><p></p><p><strong>Wykonanie:</strong></p><p>Ubij cukier z masłem na puszystą masę, dodaj jajka i dalej ubijaj.</p><p>Dodaj partiami mąkę, wiórki, kropelki czekoladowe i maliny. Ja nie dodawałam malin, ułożyłam je na wierzchu ciasta.</p><p>Przełóż ciasto do formy, piecz w temperaturze 180 stopni około 30 minut. Odstaw na kratkę do wystudzenia, a potem udekoruj roztopioną czekoladą.</p><p></p><p>Bardzo smaczne ciasto, chrupiące na brzegach i wilgotne w środku.</p><p></p><p>[ATTACH=full]101956[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Joanna, post: 1691882, member: 1024"] [B]Ciasto kokosowe z malinami i czekoladą [/B] Źródło - Rukmini Iyer "Upiecz to!" W oryginale ciasto nazywa się czekoladowe z malinami i kokosem, ale pozwoliłam sobie zmienić nazwę, bo to kokos jest podstawowym składnikiem tego ciasta i nadaje mu specyficzny smak. Ja dodatkowo zamiast masła dałam jeszcze olej kokosowy, więc moja wersja tym bardziej zasługuje na nową nazwę. [B]Składniki:[/B] 115 g cukru (dałam 100 g trzcinowego) 115 g miękkiego masła (dałam olej kokosowy) 2 jajka 30 g mąki samorosnącej (dałam orkiszową tortową i szczyptę proszku do pieczenia) 115 g wiórków kokosowych (moje były drobne, z Lidla) 100 g kropelek czekoladowych (miałam jakieś 70 g) 100 g świeżych malin (dałam mrożone) 50 g białej czekolady do dekoracji (dałam ciemną) Forma 18 na 24 cm, wyłożona papierem do pieczenia [B]Wykonanie:[/B] Ubij cukier z masłem na puszystą masę, dodaj jajka i dalej ubijaj. Dodaj partiami mąkę, wiórki, kropelki czekoladowe i maliny. Ja nie dodawałam malin, ułożyłam je na wierzchu ciasta. Przełóż ciasto do formy, piecz w temperaturze 180 stopni około 30 minut. Odstaw na kratkę do wystudzenia, a potem udekoruj roztopioną czekoladą. Bardzo smaczne ciasto, chrupiące na brzegach i wilgotne w środku. [ATTACH type="full" alt="ciasto kokosowe z malinami i czekoladą.jpg"]101956[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Ciasto kokosowe z malinami i czekoladą
Top
Bottom