- Wrz 23, 2008
- 4
- 0
- 0
Ciasto kokosowe z wiśniami
Składniki na ciasto:
* 1 kostka margaryny (250g)
* 3/4 szklanki cukru
* 6 żółtek
* 1,5 szklanki mąki
* 2 łyżeczki kakao
* 2 łyżeczki proszku do pieczenia
* ok. 250 g wiśni
Margarynę utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodać żółtka, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Ciasto wyłożyć na posmarowaną tłuszczem ( bądź wyłożoną papierem do pieczenia) blachę o wymiarach 25x40 cm. Na ciasto wyłożyć owoce.
Składniki na pianę:
* 6 białek
* 1 szklanka cukru
* 200 g wiórek kokosowych
Białka ubić z cukrem i wymieszać z wiórkami. Masę wyłożyć na ciasto. Piec około 45 minut w temp. 170*C.
Smacznego!!
Zdjęcia ciasta:
Składniki na ciasto:
* 1 kostka margaryny (250g)
* 3/4 szklanki cukru
* 6 żółtek
* 1,5 szklanki mąki
* 2 łyżeczki kakao
* 2 łyżeczki proszku do pieczenia
* ok. 250 g wiśni
Margarynę utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodać żółtka, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Ciasto wyłożyć na posmarowaną tłuszczem ( bądź wyłożoną papierem do pieczenia) blachę o wymiarach 25x40 cm. Na ciasto wyłożyć owoce.
Składniki na pianę:
* 6 białek
* 1 szklanka cukru
* 200 g wiórek kokosowych
Białka ubić z cukrem i wymieszać z wiórkami. Masę wyłożyć na ciasto. Piec około 45 minut w temp. 170*C.
Smacznego!!
Zdjęcia ciasta:
