Ciasto kokosowe
składniki
Ciasto:
30 dag mąki
10 dag cukru
25 dag masła
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Masa kokosowa:
20dag cukru
3 jajka
10 dag masła
0,3 szklanki mleka
20dag wiórek kokosowych
0,5 słoiczka kwaśnego dżemu
sposób przygotowania
Ze wszystkich składników zagnieść ciasto, schłodzić w zamrażalniku godzinę, rozwałkować, wyłożyć blachę. Podpiec około 10 minut w 180 C. Mleko podgrzać i rozpuścić w nim masło, ostudzić. Białka ubić na sztywną pianę, dodać do nich stopniowo cukier, 2 żółtka, kokos i mleko, zmiksować. Ciasto posmarować dżemem, masę kokosową wylać na ciasto, piec 30 minut aż będzie złote.
składniki
Ciasto:
30 dag mąki
10 dag cukru
25 dag masła
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Masa kokosowa:
20dag cukru
3 jajka
10 dag masła
0,3 szklanki mleka
20dag wiórek kokosowych
0,5 słoiczka kwaśnego dżemu
sposób przygotowania
Ze wszystkich składników zagnieść ciasto, schłodzić w zamrażalniku godzinę, rozwałkować, wyłożyć blachę. Podpiec około 10 minut w 180 C. Mleko podgrzać i rozpuścić w nim masło, ostudzić. Białka ubić na sztywną pianę, dodać do nich stopniowo cukier, 2 żółtka, kokos i mleko, zmiksować. Ciasto posmarować dżemem, masę kokosową wylać na ciasto, piec 30 minut aż będzie złote.
