Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Ciasto krakersowe (bez pieczenia)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="gabka" data-source="post: 101921" data-attributes="member: 427"><p>2 duże paczki krakersów (solonych lub sezamowych)</p><p>1 litr mleka</p><p>2 łyżki mąki ziemniaczanej</p><p>2 łyżki mąki pszennej</p><p>25 dag masła</p><p>1 szkl. cukru</p><p>1 cukier waniliowy</p><p>wiórki kokosowe (ok.10 dag)</p><p></p><p>Z mąki ziemniaczanej i pszennej oraz obu cukrów i wiorków kokosowych ugotowac na mleku budyn i wystudzić. Masło zmiksowac z wystudzonym budyniem. Na blaszce ułozyc warstwe krakersów, na nie 1/2 kremu. Na krem znów krakersy, reszte kremu i kolejną warstwe krakersów. Wierzch polac polewą czekoladową. Ostawić w chlodne miejsce, najlepiej na cała noc, zeby krakersy zwilgotniały a krem wchłonął sól, która poźniej nie jest wyczuwalna w smaku.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="gabka, post: 101921, member: 427"] 2 duże paczki krakersów (solonych lub sezamowych) 1 litr mleka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki pszennej 25 dag masła 1 szkl. cukru 1 cukier waniliowy wiórki kokosowe (ok.10 dag) Z mąki ziemniaczanej i pszennej oraz obu cukrów i wiorków kokosowych ugotowac na mleku budyn i wystudzić. Masło zmiksowac z wystudzonym budyniem. Na blaszce ułozyc warstwe krakersów, na nie 1/2 kremu. Na krem znów krakersy, reszte kremu i kolejną warstwe krakersów. Wierzch polac polewą czekoladową. Ostawić w chlodne miejsce, najlepiej na cała noc, zeby krakersy zwilgotniały a krem wchłonął sól, która poźniej nie jest wyczuwalna w smaku. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Ciasto krakersowe (bez pieczenia)
Top
Bottom