Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Ciasto Krówka-polecam
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="katka.c" data-source="post: 192659" data-attributes="member: 680"><p>Przepis jest moją modyfikacją kilku przepisów (;</p><p>Coś rewelacyjnego!Jednak to typ ciasta , które najlepiej smakuje gdy się kończy!!!</p><p></p><p>Ciasto:</p><p> 1/2 kg mąki</p><p> 4 łyżki miodu</p><p> 10 dag cukru pudru</p><p> 12,5 dag masła lub marg.</p><p> 2 całe jajka</p><p> 1 cukier waniliowy</p><p> 1 łyżeczka sody</p><p></p><p> Zarobić ciasto z podanych składników, podzielić na 2 części i upiec 2 placki na blaszce 25x40 w temp.150-160o C przez 20-30 minut.</p><p></p><p>Krem:</p><p>500 ml mleka </p><p>2 budynie toffi</p><p>2/3 kostki masła</p><p>8 łyżek cukru pudru</p><p>aromat smietankowy</p><p></p><p>Ugotować budynie , gdy ostygną połączyć z masłem i aromatem(masa jest bardzo gęsta)</p><p></p><p></p><p></p><p>Na wierzch:</p><p> 20-25 dag orzechów (włoskie, laskowe, arachidowe)</p><p> 40 dag kruchych krówek</p><p> 10 dag masła (1/2 kostki)</p><p> 1-2 łyżki mleka lub słodkiej śmietanki </p><p></p><p>Krówki rozpuszczamy z masłem i mlekiem na niewielkim ogniu, mieszamy dokładnie mikserem. Tę masę wykładamy na wierzch ciasta. Posypujemy grubo pokrojonymi ulubionymi orzechami</p><p></p><p>Cisato dobrze sie piecze na papierze do pieczenia- wtedy nie ma obawy,że spody przy wyciąganiu sie połamią</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="katka.c, post: 192659, member: 680"] Przepis jest moją modyfikacją kilku przepisów (; Coś rewelacyjnego!Jednak to typ ciasta , które najlepiej smakuje gdy się kończy!!! Ciasto: 1/2 kg mąki 4 łyżki miodu 10 dag cukru pudru 12,5 dag masła lub marg. 2 całe jajka 1 cukier waniliowy 1 łyżeczka sody Zarobić ciasto z podanych składników, podzielić na 2 części i upiec 2 placki na blaszce 25x40 w temp.150-160o C przez 20-30 minut. Krem: 500 ml mleka 2 budynie toffi 2/3 kostki masła 8 łyżek cukru pudru aromat smietankowy Ugotować budynie , gdy ostygną połączyć z masłem i aromatem(masa jest bardzo gęsta) Na wierzch: 20-25 dag orzechów (włoskie, laskowe, arachidowe) 40 dag kruchych krówek 10 dag masła (1/2 kostki) 1-2 łyżki mleka lub słodkiej śmietanki Krówki rozpuszczamy z masłem i mlekiem na niewielkim ogniu, mieszamy dokładnie mikserem. Tę masę wykładamy na wierzch ciasta. Posypujemy grubo pokrojonymi ulubionymi orzechami Cisato dobrze sie piecze na papierze do pieczenia- wtedy nie ma obawy,że spody przy wyciąganiu sie połamią [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Ciasto Krówka-polecam
Top
Bottom