3/4 szklanki oleju słonecznikowego
150g złocistego (brązowego) cukru, ale zwykły też może być
3 całe jajka
cukier waniliowy z prawdziwą wanilią
100g orzechów włoskich - drobno pokruszonych
250g startej marchwi
150g mąki
1 łyżeczka sody
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka cynamonu lub nawet przyprawy korzennej do piernika
ewentualnie kandyzowana skórka pomarańczowa
Olej + cukier + jajka + wanilię razem dobrze ubić i stopniowo dodawać resztę składników.
Piec w 180 stopniach przez ok.1 godzinę. Polać polewą czekoladową lub oprószyć cukrem pudrem.
150g złocistego (brązowego) cukru, ale zwykły też może być
3 całe jajka
cukier waniliowy z prawdziwą wanilią
100g orzechów włoskich - drobno pokruszonych
250g startej marchwi
150g mąki
1 łyżeczka sody
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka cynamonu lub nawet przyprawy korzennej do piernika
ewentualnie kandyzowana skórka pomarańczowa
Olej + cukier + jajka + wanilię razem dobrze ubić i stopniowo dodawać resztę składników.
Piec w 180 stopniach przez ok.1 godzinę. Polać polewą czekoladową lub oprószyć cukrem pudrem.
