Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Ciasto marchewkowe- ulubione.
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="mariaanna" data-source="post: 783987" data-attributes="member: 8029"><p>Ciasto marchewkowe.</p><p></p><p>1szklanka cukru</p><p>1szklanka oleju</p><p>1i2/3 szklanki mąki</p><p>3 jajka</p><p>2 szklanki startej marchwi(na średnich oczkach)</p><p>półtorej łyżeczki sody</p><p>półtorej łyżeczki cynamonu</p><p>półtorej łyżeczki kakao</p><p>półtorej łyżeczki proszku do pieczenia</p><p>bakalie: orzechy i rodzynki</p><p></p><p>Cukier utrzeć z olejem i dodawać po 1 jajku nadal ucierając.Następnie dodawać kolejno wszystkie składniki i ucierać ,a na końcu dodać marchew i bakalie, i tylko wymieszać łyżką.</p><p>Przelać ciasto np. do keksówki i piec w temp.180st.C-około 70 min.</p><p>Trzeba zrobić próbę -suchego patyczka.</p><p>Można przełożyć dżemem lub masą budyniową itp.Wierzch można polukrować, oblać polewą czekoladową lub serkiem waniliowym.</p><p></p><p>Przepis ten usłyszałam od pani dzwoniącej do telewizji-kilka lat temu.Od tej pory innego już nie szukam.</p><p>Polecam go bo jest pyszne.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="mariaanna, post: 783987, member: 8029"] Ciasto marchewkowe. 1szklanka cukru 1szklanka oleju 1i2/3 szklanki mąki 3 jajka 2 szklanki startej marchwi(na średnich oczkach) półtorej łyżeczki sody półtorej łyżeczki cynamonu półtorej łyżeczki kakao półtorej łyżeczki proszku do pieczenia bakalie: orzechy i rodzynki Cukier utrzeć z olejem i dodawać po 1 jajku nadal ucierając.Następnie dodawać kolejno wszystkie składniki i ucierać ,a na końcu dodać marchew i bakalie, i tylko wymieszać łyżką. Przelać ciasto np. do keksówki i piec w temp.180st.C-około 70 min. Trzeba zrobić próbę -suchego patyczka. Można przełożyć dżemem lub masą budyniową itp.Wierzch można polukrować, oblać polewą czekoladową lub serkiem waniliowym. Przepis ten usłyszałam od pani dzwoniącej do telewizji-kilka lat temu.Od tej pory innego już nie szukam. Polecam go bo jest pyszne. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Ciasto marchewkowe- ulubione.
Top
Bottom