Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Ciasto marchewkowe
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="margarett" data-source="post: 1253824" data-attributes="member: 5388"><p>Ciasto marchewkowe - pyszne, cudownie wilgotne i pachnące korzennymi przyprawami. Ja często piekę 2 keksówki na raz (z podwójnej porcji).</p><p>Przepis pochodzi z The Fannie Farmer Cookbook.</p><p>Polecam!</p><p></p><p>[ATTACH=full]70861[/ATTACH]</p><p></p><p><strong>Składniki:</strong></p><p>2 szklanki marchewki startej na małych oczkach</p><p>2 łyżki soku z cytryny</p><p>1,5 szklanki mąki</p><p>1 szklanka cukru</p><p>2 łyżeczki proszku do pieczenia</p><p>0,5 łyżeczki soli</p><p>1 łyżeczka cynamonu</p><p>&#189; łyżeczki goździków startych w moździerzu</p><p>&#189; łyżeczki gałki muszkatołowej w proszku</p><p>&#189; łyżeczki startego ziela angielskiego</p><p>&#190; szklanki oleju</p><p>3 jajka</p><p>1 szklanka rodzynek</p><p>1 szklanka grubo pokrojonych orzechów włoskich</p><p></p><p><strong>Wykonanie:</strong></p><p>- Startą marchewkę wymieszac z sokiem z cytryny.</p><p>- W innej misce polaczyc make, cukier,proszek, sodę, sól i przyprawy, wymieszać. </p><p>- Dodac olej, następnie miksować, aż składniki się polacza, dodawać po jednym jajku ciagle ubijając. </p><p>- Dodać orzechy, rodzynki i marchewkę wymieszaną z sokiem z cytryny, miksować az wszystko dobrze sie połączy. </p><p>- Masą wlać do wyłożonej papierem dużej keksówki.</p><p>- Piec ok 40 min. w 180 stopniach - sprawdzać patyczkiem (ja piekłam ogrzewanie góra-dół + termoobieg).</p><p></p><p></p><p>[ATTACH=full]70860[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="margarett, post: 1253824, member: 5388"] Ciasto marchewkowe - pyszne, cudownie wilgotne i pachnące korzennymi przyprawami. Ja często piekę 2 keksówki na raz (z podwójnej porcji). Przepis pochodzi z The Fannie Farmer Cookbook. Polecam! [ATTACH=full]70861[/ATTACH] [B]Składniki:[/B] 2 szklanki marchewki startej na małych oczkach 2 łyżki soku z cytryny 1,5 szklanki mąki 1 szklanka cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki soli 1 łyżeczka cynamonu ½ łyżeczki goździków startych w moździerzu ½ łyżeczki gałki muszkatołowej w proszku ½ łyżeczki startego ziela angielskiego ¾ szklanki oleju 3 jajka 1 szklanka rodzynek 1 szklanka grubo pokrojonych orzechów włoskich [B]Wykonanie:[/B] - Startą marchewkę wymieszac z sokiem z cytryny. - W innej misce polaczyc make, cukier,proszek, sodę, sól i przyprawy, wymieszać. - Dodac olej, następnie miksować, aż składniki się polacza, dodawać po jednym jajku ciagle ubijając. - Dodać orzechy, rodzynki i marchewkę wymieszaną z sokiem z cytryny, miksować az wszystko dobrze sie połączy. - Masą wlać do wyłożonej papierem dużej keksówki. - Piec ok 40 min. w 180 stopniach - sprawdzać patyczkiem (ja piekłam ogrzewanie góra-dół + termoobieg). [ATTACH=full]70860[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Ciasto marchewkowe
Top
Bottom