Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Ciasto marchewkowe
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Joanna" data-source="post: 1744652" data-attributes="member: 1024"><p>Zapowiada się pysznie. </p><p>Trochę z konieczności zmieniłam, zastąpiłam golden syrup sztucznym miodem, a jedną marchew dynią piżmową. Miałam tylko trzy jajka, więc dodałam 70 g gęstego musu jabłkowego. Piekłam godzinę w 180 stopniach w tortownicy o średnicy 26 cm i wyszło całkiem pokaźne ciasto. Krem będę kombinować z tego, co w lodówce.</p><p>EDIT:</p><p>[ATTACH]113174[/ATTACH]</p><p>[ATTACH]113171[/ATTACH]</p><p>Na krem roztopiłam 100 g białej czekolady z około 100 ml kremówki, wystudziłam, ubiłam z 250 g mascarpone i wymieszałam z 200 g serka śmietankowego. Bez serka był bardziej zwarty, ale za słodki, z lekko słonawym serkiem - idealny.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Joanna, post: 1744652, member: 1024"] Zapowiada się pysznie. Trochę z konieczności zmieniłam, zastąpiłam golden syrup sztucznym miodem, a jedną marchew dynią piżmową. Miałam tylko trzy jajka, więc dodałam 70 g gęstego musu jabłkowego. Piekłam godzinę w 180 stopniach w tortownicy o średnicy 26 cm i wyszło całkiem pokaźne ciasto. Krem będę kombinować z tego, co w lodówce. EDIT: [ATTACH]113174[/ATTACH] [ATTACH]113171[/ATTACH] Na krem roztopiłam 100 g białej czekolady z około 100 ml kremówki, wystudziłam, ubiłam z 250 g mascarpone i wymieszałam z 200 g serka śmietankowego. Bez serka był bardziej zwarty, ale za słodki, z lekko słonawym serkiem - idealny. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Ciasto marchewkowe
Top
Bottom