Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo inne/Dodatki do pieczywa
Ciasto maślane uniwersalne
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="reniam" data-source="post: 422440" data-attributes="member: 1400"><p>Ciasto to nadaje się świetnie na paszteciki,paluszki do barszczu,pierożki z farszem,rogaliki z dżemem.</p><p>Jest to przepis rodzinny mojej mamy.</p><p></p><p><strong>Ciasto uniwersalne</strong></p><p>-3 szkl.mąki pszennej</p><p>-1 szkl. śmietany 18%</p><p>-1 kostka masła</p><p>Mąkę,śmietanę i masło posiekać.Ulepić kulę i do lodówki na 1-2 godz.</p><p>Rozwałkować i wykrawać rodełkiem.</p><p>Piec ok.15 min. w 175 st.</p><p>Można zrobić wałeczki i pokroić w paluchy[świetne do barszczu]</p><p></p><p>Ciasto można zrobić dzień wcześniej i włożyć do lodówk,zyskuje wtedy na elastyczności</p><p></p><p>A oto moje świąteczne paszteciki</p><p>[ATTACH=full]4551[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="reniam, post: 422440, member: 1400"] Ciasto to nadaje się świetnie na paszteciki,paluszki do barszczu,pierożki z farszem,rogaliki z dżemem. Jest to przepis rodzinny mojej mamy. [B]Ciasto uniwersalne[/B] -3 szkl.mąki pszennej -1 szkl. śmietany 18% -1 kostka masła Mąkę,śmietanę i masło posiekać.Ulepić kulę i do lodówki na 1-2 godz. Rozwałkować i wykrawać rodełkiem. Piec ok.15 min. w 175 st. Można zrobić wałeczki i pokroić w paluchy[świetne do barszczu] Ciasto można zrobić dzień wcześniej i włożyć do lodówk,zyskuje wtedy na elastyczności A oto moje świąteczne paszteciki [ATTACH=full]4551[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo inne/Dodatki do pieczywa
Ciasto maślane uniwersalne
Top
Bottom