Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Ciasto maślankowo - kokosowe
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Joanna" data-source="post: 447687" data-attributes="member: 1024"><p><strong>Ciasto maślankowo - kokosowe </strong> </p><p></p><p><strong>Składniki:</strong></p><p>2 szklanki* cukru</p><p>2 szklanki maślanki</p><p>3 jajka</p><p>4 szklanki mąki </p><p>1 opakowanie proszku do pieczenia</p><p>szczypta soli</p><p>2 szklanki wiórków kokosowych</p><p>3/4 szklanki cukru</p><p>200 ml śmietanki 30 - 36%</p><p></p><p><strong>Wykonanie:</strong></p><p>Cukier wymieszać z maślanką, dodać jajka, mąkę, proszek i sól, wymieszać. </p><p>Przełożyć na dużą blaszkę ( z wyposażenia piekarnika), posypać mieszanką wiórków kokosowych i cukru.</p><p>Piec 20 - 25 minut w temperaturze 180 stopni. Jeszcze gorące skropić śmietanką.</p><p></p><p>* 1 szklanka =1 filiżanka</p><p></p><p>Przepis znalazłam kiedyś na forum WŻ. Podała go Wariacja jako tłumaczenie przepisu przywiezionego z Niemiec. </p><p>Piekąc to ciasto, dałam więcej posypki kokosowej niż w przepisie i tradycyjnie zmniejszyłam ilość cukru w cieście. Było naprawdę smaczne, na ciepło i na zimno.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Joanna, post: 447687, member: 1024"] [B]Ciasto maślankowo - kokosowe [/B] [B]Składniki:[/B] 2 szklanki* cukru 2 szklanki maślanki 3 jajka 4 szklanki mąki 1 opakowanie proszku do pieczenia szczypta soli 2 szklanki wiórków kokosowych 3/4 szklanki cukru 200 ml śmietanki 30 - 36% [B]Wykonanie:[/B] Cukier wymieszać z maślanką, dodać jajka, mąkę, proszek i sól, wymieszać. Przełożyć na dużą blaszkę ( z wyposażenia piekarnika), posypać mieszanką wiórków kokosowych i cukru. Piec 20 - 25 minut w temperaturze 180 stopni. Jeszcze gorące skropić śmietanką. * 1 szklanka =1 filiżanka Przepis znalazłam kiedyś na forum WŻ. Podała go Wariacja jako tłumaczenie przepisu przywiezionego z Niemiec. Piekąc to ciasto, dałam więcej posypki kokosowej niż w przepisie i tradycyjnie zmniejszyłam ilość cukru w cieście. Było naprawdę smaczne, na ciepło i na zimno. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Ciasto maślankowo - kokosowe
Top
Bottom