Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Ciasto migdałowe z czereśniami
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Krystyna9" data-source="post: 995929" data-attributes="member: 4258"><p>[ATTACH=full]54314[/ATTACH]</p><p></p><p><strong>Składniki:</strong></p><p></p><p>* 1 szklanka mąki</p><p>* 3/4 szklanki mielonych migdałów</p><p>* 4 jajka (miałam duże, wiejskie jaja)</p><p>3/4 szklanki cukru</p><p>* 2 całkiem płaskie, łyżeczki proszku do pieczenia</p><p>* 1/2 szklanki oleju (używam z pestek winogron)</p><p>* 2 - 4 krople aromatu migdałowego</p><p></p><p><em><strong>Dodatkowo:</strong></em></p><p></p><p>* czereśnie (wydrylowane)</p><p>* 1 łyżka kakao </p><p>* kruszonka lub rozpuszczona czekolada na wierzch</p><p></p><p>Wykonanie:</p><p></p><p>W misce wymieszać mąkę, mielone migdały i proszek do pieczenia.</p><p>Całe jajka ubić z cukrem na bardzo puszystą i gęstą masę (do białości). Nie przerywając ubijania dodawać stopniowo olej, a następnie po łyżce mąki z dodatkami.</p><p>Ciasto przelać do formy o śr. 26 cm. Wierzch ciasta posypać kakao (przez sitko) a na to ułożyć wydrylowane czereśnie.</p><p>Na czereśnie możemy dać kruszonkę lub dopiero po upieczeniu polać strużkami rozpuszczonej czekolady.</p><p>Ciasto pieczemy ok. 50 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Krystyna9, post: 995929, member: 4258"] [ATTACH=full]54314[/ATTACH] [B]Składniki:[/B] * 1 szklanka mąki * 3/4 szklanki mielonych migdałów * 4 jajka (miałam duże, wiejskie jaja) 3/4 szklanki cukru * 2 całkiem płaskie, łyżeczki proszku do pieczenia * 1/2 szklanki oleju (używam z pestek winogron) * 2 - 4 krople aromatu migdałowego [I][B]Dodatkowo:[/B][/I] * czereśnie (wydrylowane) * 1 łyżka kakao * kruszonka lub rozpuszczona czekolada na wierzch Wykonanie: W misce wymieszać mąkę, mielone migdały i proszek do pieczenia. Całe jajka ubić z cukrem na bardzo puszystą i gęstą masę (do białości). Nie przerywając ubijania dodawać stopniowo olej, a następnie po łyżce mąki z dodatkami. Ciasto przelać do formy o śr. 26 cm. Wierzch ciasta posypać kakao (przez sitko) a na to ułożyć wydrylowane czereśnie. Na czereśnie możemy dać kruszonkę lub dopiero po upieczeniu polać strużkami rozpuszczonej czekolady. Ciasto pieczemy ok. 50 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Ciasto migdałowe z czereśniami
Top
Bottom