Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Ciasto mocno cytrynowe
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="BeataSz" data-source="post: 1418254" data-attributes="member: 90"><p>[ATTACH=full]81622[/ATTACH]</p><p></p><p>inspiracja: gazetka Przepisy czytelników dołączona do biedronkowej Kropki</p><p></p><p>biszkopt z 4-5 jaj ( ja robię <strong><a href="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=7252&hl" target="_blank">ten</a></strong> )</p><p></p><p>krem cytrynowy</p><p>1,5 szklanki wody</p><p>sok i skórka otarta z 2 cytryn</p><p>1/2 szkl. cukru</p><p>1/2 kostki masła</p><p>2 jajka</p><p>1 budyń śmietankowy</p><p></p><p>wodę z sokiem cytrynowym zagotować, dodać masło i cukier-rozpuścić, przestudzić.</p><p>Jajka i budyń zmiksować, wlać do wody z sokiem i masłem, dodać skórkę cytrynową ,zagotować mieszając aby powstał budyń.</p><p></p><p>Biszkopt przekroić na pół, przełożyć gorącą masą budyniową. Wierz posmarować lemon curd'em, udekorować stużkami rozpuszczonej białej czekolady.</p><p></p><p></p><p> przepis na lemon curd, z którego korzystałam ( przygotować wcześniej):</p><p>160 g miękkiego masła</p><p>190 g cukru pudru</p><p>sok z 4 cytryn</p><p>skórka otarta z 2 cytryn</p><p>3 żółtka</p><p>1 jajko</p><p></p><p>masło, cukier, skórkę i sok wymieszać na parze, jak będzie jednolite dodać żółtka i całe jajko, ubijać energicznie ok. 10-15 minut, przelać do słoika i odstawić w chłodne miejsce aż ostygnie i dodatkowo zgęstnieje.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="BeataSz, post: 1418254, member: 90"] [ATTACH=full]81622[/ATTACH] inspiracja: gazetka Przepisy czytelników dołączona do biedronkowej Kropki biszkopt z 4-5 jaj ( ja robię [B][URL="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=7252&hl"]ten[/URL][/B] ) krem cytrynowy 1,5 szklanki wody sok i skórka otarta z 2 cytryn 1/2 szkl. cukru 1/2 kostki masła 2 jajka 1 budyń śmietankowy wodę z sokiem cytrynowym zagotować, dodać masło i cukier-rozpuścić, przestudzić. Jajka i budyń zmiksować, wlać do wody z sokiem i masłem, dodać skórkę cytrynową ,zagotować mieszając aby powstał budyń. Biszkopt przekroić na pół, przełożyć gorącą masą budyniową. Wierz posmarować lemon curd'em, udekorować stużkami rozpuszczonej białej czekolady. przepis na lemon curd, z którego korzystałam ( przygotować wcześniej): 160 g miękkiego masła 190 g cukru pudru sok z 4 cytryn skórka otarta z 2 cytryn 3 żółtka 1 jajko masło, cukier, skórkę i sok wymieszać na parze, jak będzie jednolite dodać żółtka i całe jajko, ubijać energicznie ok. 10-15 minut, przelać do słoika i odstawić w chłodne miejsce aż ostygnie i dodatkowo zgęstnieje. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Ciasto mocno cytrynowe
Top
Bottom