Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Ciasto-mus czekoladowo-pomaranczowe
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="kermidt" data-source="post: 861415" data-attributes="member: 59"><p>z nowej <a href="http://www.flickr.com/photos/30293018@N03/3410895308/" target="_blank">kolekcji</a> prostych i eleganckich przepisow</p><p></p><p>[ATTACH=full]43827[/ATTACH]</p><p></p><p>100g cukru pudru</p><p>100g margaryny bezmlecznej</p><p>2 jajka </p><p>100g maki </p><p>1 lyzeczka proszku do pieczenia</p><p>2 lyzki kakao</p><p>opcjonalnie: farfocle skorki pomaranczowej do dekoracji</p><p></p><p>200g czekolady deserowej lub gorzkiej</p><p>starta skorka z 2 pomaranczy</p><p>sok z 1 pomaranczy</p><p>4 jajka</p><p></p><p>Ubic maslo z cukrem. Stopniowo dodawac rozbeltane jajka mieszajac dobrze drewniana lyzka. </p><p>Przesiac make z proszkiem i kakao. Dodac polowe i dobrze wymieszac zanim doda sie reszte. </p><p>Wlac do wysmarowanej margaryna tortownicy (23cm) i piec w nagrzanym piekarniku (350F/180C) ok 20 min. Ciasto ma urosnac i pozostac sprezyscie miekkie. </p><p>Wystudzic w formie. </p><p></p><p>Czekolade rozpuscic na parze. Do przestudzonej dodac skorke, sok pomaranczowy i zoltka. </p><p>Na koniec stopniowo dodawac piane z bialek zaczynajac od duzej lyzki, stopniowo mozna zwiekszyc ilosc piany na jeden 'wsad'. </p><p>Mase wylozyc na ciasto i odstawic do lodowki do zastygniecia. </p><p></p><p></p><p>moje uwagi</p><p>Ciasto wyrownac w tortownicy tak, zeby dotykalo bokow. Inaczej rosnie z gorka i pozniej krem ucieka. Akurat u mnie nie duzo, ale to nowa forma. </p><p>Bardzo koniecznie wskazane nasaczenie. Mysle, ze Grand Marnier bylby doskonaly, ale moze tez byc syrop pomaranczowy.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="kermidt, post: 861415, member: 59"] z nowej [URL="http://www.flickr.com/photos/30293018@N03/3410895308/"]kolekcji[/URL] prostych i eleganckich przepisow [ATTACH=full]43827[/ATTACH] 100g cukru pudru 100g margaryny bezmlecznej 2 jajka 100g maki 1 lyzeczka proszku do pieczenia 2 lyzki kakao opcjonalnie: farfocle skorki pomaranczowej do dekoracji 200g czekolady deserowej lub gorzkiej starta skorka z 2 pomaranczy sok z 1 pomaranczy 4 jajka Ubic maslo z cukrem. Stopniowo dodawac rozbeltane jajka mieszajac dobrze drewniana lyzka. Przesiac make z proszkiem i kakao. Dodac polowe i dobrze wymieszac zanim doda sie reszte. Wlac do wysmarowanej margaryna tortownicy (23cm) i piec w nagrzanym piekarniku (350F/180C) ok 20 min. Ciasto ma urosnac i pozostac sprezyscie miekkie. Wystudzic w formie. Czekolade rozpuscic na parze. Do przestudzonej dodac skorke, sok pomaranczowy i zoltka. Na koniec stopniowo dodawac piane z bialek zaczynajac od duzej lyzki, stopniowo mozna zwiekszyc ilosc piany na jeden 'wsad'. Mase wylozyc na ciasto i odstawic do lodowki do zastygniecia. moje uwagi Ciasto wyrownac w tortownicy tak, zeby dotykalo bokow. Inaczej rosnie z gorka i pozniej krem ucieka. Akurat u mnie nie duzo, ale to nowa forma. Bardzo koniecznie wskazane nasaczenie. Mysle, ze Grand Marnier bylby doskonaly, ale moze tez byc syrop pomaranczowy. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Ciasto-mus czekoladowo-pomaranczowe
Top
Bottom