- Lis 29, 2005
- 2,398
- 0
- 36
6-7 paczek herbatników szkolnych
8 żółtek
kostka masła extra
6 czubatych łyżek mąki pszennej
1 szkl. cukru
cukier waniliowy
1/2 l mleka
2 łyżki akkao
orzechy włoskie 10-20 dag
rodzynki 20 dag
migdały 1 opak.
puszka brzoskwiń
winogrona 1 kiść
3-4 banany
3 galaretki
Z żółtek, mąki , mleka, cukru ugotowac budyń. Gdy ostygnie utrzeć z masłem na puszysta masę. POdzielić na 2 części, do jednej dodać kakao, migdały orzechy, do drugiej - białej rodzynki.
Herbatniki ułożyć na bklasze, wyłozyć ciemną masę, na to białą. Tesztę herbatników pokroić i układać w kwadraty, do których potem dowolnie wkładamy owoce. Kwadraty z owocami zalewamy galaretkami. Galaretki moga byc różnych kolorów, musza byc tężejące. Ja dodałam mniej wody. Schłodzić, podawac, czekać na pochwały,
Zdjęcia nie mam, bo robiłam u koleżanki, która aparatu nie posiada, robiłam wczoraj, dzisiaj miała byc konsumpcja, jeszcze nie dzwoniła z pretensjami, tzn. jest ok.
8 żółtek
kostka masła extra
6 czubatych łyżek mąki pszennej
1 szkl. cukru
cukier waniliowy
1/2 l mleka
2 łyżki akkao
orzechy włoskie 10-20 dag
rodzynki 20 dag
migdały 1 opak.
puszka brzoskwiń
winogrona 1 kiść
3-4 banany
3 galaretki
Z żółtek, mąki , mleka, cukru ugotowac budyń. Gdy ostygnie utrzeć z masłem na puszysta masę. POdzielić na 2 części, do jednej dodać kakao, migdały orzechy, do drugiej - białej rodzynki.
Herbatniki ułożyć na bklasze, wyłozyć ciemną masę, na to białą. Tesztę herbatników pokroić i układać w kwadraty, do których potem dowolnie wkładamy owoce. Kwadraty z owocami zalewamy galaretkami. Galaretki moga byc różnych kolorów, musza byc tężejące. Ja dodałam mniej wody. Schłodzić, podawac, czekać na pochwały,

Zdjęcia nie mam, bo robiłam u koleżanki, która aparatu nie posiada, robiłam wczoraj, dzisiaj miała byc konsumpcja, jeszcze nie dzwoniła z pretensjami, tzn. jest ok.
