Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pizza & Co.
Ciasto na pizze - wywiad radiowy
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="szuwarek" data-source="post: 1256245" data-attributes="member: 916"><p>9 lutego był dzień pizzy i z tej okazji Radiowa Jedynka zaprosiła na rozmowę Alicję Prazner, która kilka lat pracowała w pizzeriach we Włoszech i udziela kilka porad na zrobienie dobrej pizzy</p><p></p><p>W trakcie rozmowy podano także podstawowy przepis na pizzę ( ilość składników podana jest na dużą rodzinę, ale łatwo można je zmniejszyć na własne potrzeby )</p><p></p><p>1 litr wody </p><p>2 kg mąki </p><p>2 łyżki soli</p><p>1/4 z 42 g drożdży </p><p></p><p></p><p>w mojej wersji było to</p><p></p><p>1 szkl wody ( letnia )</p><p>0,5 kg mąki ( ja dałam luksusową 550 )</p><p>1 łyżeczka soli</p><p>szczypta drożdży ( dosłownie kawalątek )</p><p></p><p>Wyrobione ciasto odstawiać na 12 h ( w temp pokojowej ) lub 24 h ( do lodówki)</p><p></p><p>Ciasto daje się łatwo formować, ładnie wyrasta, a po upieczeniu jest chrupiące od spodu a na brzegach pulchne i miękkie</p><p></p><p></p><p></p><p>Poniżej link do wywiadu</p><p></p><p><a href="http://http://www.polskieradio.pl/Player" target="_blank">Pizza - wywiad</a></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="szuwarek, post: 1256245, member: 916"] 9 lutego był dzień pizzy i z tej okazji Radiowa Jedynka zaprosiła na rozmowę Alicję Prazner, która kilka lat pracowała w pizzeriach we Włoszech i udziela kilka porad na zrobienie dobrej pizzy W trakcie rozmowy podano także podstawowy przepis na pizzę ( ilość składników podana jest na dużą rodzinę, ale łatwo można je zmniejszyć na własne potrzeby ) 1 litr wody 2 kg mąki 2 łyżki soli 1/4 z 42 g drożdży w mojej wersji było to 1 szkl wody ( letnia ) 0,5 kg mąki ( ja dałam luksusową 550 ) 1 łyżeczka soli szczypta drożdży ( dosłownie kawalątek ) Wyrobione ciasto odstawiać na 12 h ( w temp pokojowej ) lub 24 h ( do lodówki) Ciasto daje się łatwo formować, ładnie wyrasta, a po upieczeniu jest chrupiące od spodu a na brzegach pulchne i miękkie Poniżej link do wywiadu [URL="http://http://www.polskieradio.pl/Player"]Pizza - wywiad[/URL] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pizza & Co.
Ciasto na pizze - wywiad radiowy
Top
Bottom