Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo inne/Dodatki do pieczywa
Ciasto na tortille II
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Iwcia" data-source="post: 12055" data-attributes="member: 62"><p>składniki</p><p>10 dag maki kukurydzianej</p><p>10 dag maki pszennej</p><p>1 jajko</p><p>100 - 125 ml mleka</p><p>&#189;-1 łyżeczki soli</p><p>olej</p><p></p><p>Jajko, mąkę, sól i mleko wyrobić dokładnie na gładką masę.</p><p>Ciasto rozwałkowywać na cienkie placki, podsypując mąką , a następnie</p><p>wykrawać dość duże okręgi, np. przy pomocy talerza. Patelnię mocno</p><p>rozgrzać, posmarować olejem. Smażyć placki. (Placki w trakcie smażenia</p><p>można delikatnie posmarować olejem przy pomocy pędzla, choć nie jest to</p><p>konieczne, jeśli patelnia będzie dobrze natłuszczona). Nie należy smażyć</p><p>ich zbyt długo, gdyż staną się kruche i nie będą chciały się dać zwinąć.</p><p>Każdy z usmażonych placków ułożyć jeden na drugim na talerzu i przykryć</p><p>drugim talerzem, tak by stały się lekko wilgotne.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Iwcia, post: 12055, member: 62"] składniki 10 dag maki kukurydzianej 10 dag maki pszennej 1 jajko 100 - 125 ml mleka ½-1 łyżeczki soli olej Jajko, mąkę, sól i mleko wyrobić dokładnie na gładką masę. Ciasto rozwałkowywać na cienkie placki, podsypując mąką , a następnie wykrawać dość duże okręgi, np. przy pomocy talerza. Patelnię mocno rozgrzać, posmarować olejem. Smażyć placki. (Placki w trakcie smażenia można delikatnie posmarować olejem przy pomocy pędzla, choć nie jest to konieczne, jeśli patelnia będzie dobrze natłuszczona). Nie należy smażyć ich zbyt długo, gdyż staną się kruche i nie będą chciały się dać zwinąć. Każdy z usmażonych placków ułożyć jeden na drugim na talerzu i przykryć drugim talerzem, tak by stały się lekko wilgotne. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pieczywo
Pieczywo inne/Dodatki do pieczywa
Ciasto na tortille II
Top
Bottom