Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia polska
Ciasto na uszka*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="hazo" data-source="post: 911773" data-attributes="member: 956"><p>Od lat mrożę ugotowane. Ale gotowanie uszek to tylko do wypłynięcia ich na powierzchnię czyli chwileczkę. Odcedzam, przelewam zimną wodą i na durszlaku lekko spryskuję olejem i podrzucam kilka razy, żeby się nim pokryły. Po wystygnięciu do woreczka i do zamrażarki.</p><p>Kiedyś zrobiłam z tego przepisu Bajaderki, ale wróciłam do starego przepisu z książki &quot;W staropolskiej kuchni...&quot; (150g mąki, 1 jajko, szczypta soli, zagnieść luźne ciasto). Bardziej nam smakują i prostsze wykonanie.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="hazo, post: 911773, member: 956"] Od lat mrożę ugotowane. Ale gotowanie uszek to tylko do wypłynięcia ich na powierzchnię czyli chwileczkę. Odcedzam, przelewam zimną wodą i na durszlaku lekko spryskuję olejem i podrzucam kilka razy, żeby się nim pokryły. Po wystygnięciu do woreczka i do zamrażarki. Kiedyś zrobiłam z tego przepisu Bajaderki, ale wróciłam do starego przepisu z książki "W staropolskiej kuchni..." (150g mąki, 1 jajko, szczypta soli, zagnieść luźne ciasto). Bardziej nam smakują i prostsze wykonanie. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia polska
Ciasto na uszka*
Top
Bottom