Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Ciasto o miekkim sercu Morbidosa
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Linn" data-source="post: 451066" data-attributes="member: 52"><p>Do przetestowania:</p><p></p><p>CIASTO O MIEKKIM SERCU MORBIDOSA </p><p><a href="http://www.gennarino.org/morbidosa.htm" target="_blank">http://www.gennarino.org/morbidosa.htm</a> </p><p></p><p>200 gr czekolady typu cukierniczego 'fondente'*, ale dobrej jakosci </p><p>200 gr cukru pudru</p><p>100 gr masla</p><p>4 jajka</p><p>1 lyzka kopiata maki ziemniaczanej / kukurydzianej lub maizeny /</p><p>- czekolade i maslo roztopic w kapieli wodnej.</p><p>- zoltka i cukier ubic na ladna pianke, dodac wybrana make</p><p>- bialka ubic na piane i polaczyc delikatnie drewniana lyzka z masa jajeczna i czekolada</p><p>- piekarnik nagrzac wczesniej do temperatury 180-200°C</p><p>- foremke o srednicy 24 cm posmarowac maslem / lub wylozyc folia aluminiowa posmarowana maslem /</p><p>- wylac do formy przygotowana mase</p><p>- piec przez 30 minut</p><p></p><p>Czekolada wloska &quot;fondente&quot; to taka do wyrobow cukierniczych: moze byc dobra gorzka.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Linn, post: 451066, member: 52"] Do przetestowania: CIASTO O MIEKKIM SERCU MORBIDOSA [URL="http://www.gennarino.org/morbidosa.htm"]http://www.gennarino.org/morbidosa.htm[/URL] 200 gr czekolady typu cukierniczego 'fondente'*, ale dobrej jakosci 200 gr cukru pudru 100 gr masla 4 jajka 1 lyzka kopiata maki ziemniaczanej / kukurydzianej lub maizeny / - czekolade i maslo roztopic w kapieli wodnej. - zoltka i cukier ubic na ladna pianke, dodac wybrana make - bialka ubic na piane i polaczyc delikatnie drewniana lyzka z masa jajeczna i czekolada - piekarnik nagrzac wczesniej do temperatury 180-200°C - foremke o srednicy 24 cm posmarowac maslem / lub wylozyc folia aluminiowa posmarowana maslem / - wylac do formy przygotowana mase - piec przez 30 minut Czekolada wloska "fondente" to taka do wyrobow cukierniczych: moze byc dobra gorzka. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Ciasto o miekkim sercu Morbidosa
Top
Bottom